Witam!
Niedawno stałem się posiadaczem kultowego amplitunera AT9100. Po podłączeniu zestawu głośników słuyszalne delikatne charczenie oraz całkowity brak basu w lewym kanale.
Zmierzyłem napięcie stałe na wyjściu i tak:
L-144mV
P-156mV
napięcie na rezystorach 0,47Om/5W
L-11,5mV
P-25mV
Przeszukałem forum, jest w nim mnóstwo informacji, jednak są jak na razie dosyć trudne w interpretacji.
Proszę o jakies porady.
Dodano po 3 [godziny] 41 [minuty]:
Jako,że mam mało czasu i nie mam kiedy zająć się sprzętem, a usterka chyba jest dosyć trudna w zlokalizowaniu, to może ktoś z szanownych kolegów zechce kupić ode mnie amplituner.
Dzisiaj wymieniłem tranzystory w wzmacniaczu różnicowym na BC 560C
(oba kanały) - napięcia stałe na wyjściu odpowiednio 27mV oraz 34mV.
Ustawiłem napięcia na rezystorach 26mV (zgodnie z instrukcją).
Jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem, to proszę pisać na rade36(_at_)gmail.com
Temat proszę zamknąć.
Niedawno stałem się posiadaczem kultowego amplitunera AT9100. Po podłączeniu zestawu głośników słuyszalne delikatne charczenie oraz całkowity brak basu w lewym kanale.
Zmierzyłem napięcie stałe na wyjściu i tak:
L-144mV
P-156mV
napięcie na rezystorach 0,47Om/5W
L-11,5mV
P-25mV
Przeszukałem forum, jest w nim mnóstwo informacji, jednak są jak na razie dosyć trudne w interpretacji.
Proszę o jakies porady.
Dodano po 3 [godziny] 41 [minuty]:
Jako,że mam mało czasu i nie mam kiedy zająć się sprzętem, a usterka chyba jest dosyć trudna w zlokalizowaniu, to może ktoś z szanownych kolegów zechce kupić ode mnie amplituner.
Dzisiaj wymieniłem tranzystory w wzmacniaczu różnicowym na BC 560C
(oba kanały) - napięcia stałe na wyjściu odpowiednio 27mV oraz 34mV.
Ustawiłem napięcia na rezystorach 26mV (zgodnie z instrukcją).
Jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem, to proszę pisać na rade36(_at_)gmail.com
Temat proszę zamknąć.