logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi 100 94 (C4) - jak zlokalizować i naprawić martwy klimatronic?

grzesiek33 12 Wrz 2007 13:13 2519 4
REKLAMA
  • #1 4275540
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Witam

Samochód jak w temacie a problem z klimatronikiem.
    Klima działała do samego końca, podjechałem do domu i wyłączyłem zapłon ale panel klimatronika się nie wyłączył, zgasł natomiast po wyjęciu kluczyka i już więcej się nie uruchomił.
    Nie mogę na szybko zlokalizować usterki więc może ktoś pomoże. Bezbieczniki na bocznym panelu sprawdziłem, natomiast nie mogę zlokalizować głównego 60A. Panel jest całkiem martwy, nie działa kompletnie nic.... zero nawiewu.

Pytanie jest następujące:
    co sprawdzić żeby ożyło i gdzie jest umiejscowione.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4275800
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 545
    Bezpiecznik 60A będzie ukryty głęboko pod kierownicą.
    Wyciągnij panel i posprawdzaj złącza, czy nie mają zimnych lutów.
  • REKLAMA
  • #3 4276053
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Dzięki... sprawdzę
    Dodam że sprawdziłem co jeszcze umarło i okazało się że nie działają już też światła mijania, elektryka szyb, podgrzewanie tylnej szyby i termometr pokazuje "- - -"

-----------------

Sprawdziłem i znalazłem bezpiecznik 60A przy lewym nadkolu (jest cały)
    Natomiast znalazłem inną rzecz... po włączeniu zapłonu brakuje napięcia na bezpiecznikach od świateł (10A) i między innymi od klimy (30A), po podaniu na nie napięcia wszystko rusza.
    Wygląda to tak jakby nie było plusa po zapłonie (może jakiś przekaźnik ???? )
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4278337
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 545
    No to wygląda, że uszkodzona jest kostka stacyjki, nie podaje plusa po zapłonie, albo przewody są gdzieś uszkodzone.
  • #5 4279524
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Faktyczkie uszkodzona była kostka stacyjki.... trochę mnie zdziwiło że mogę nadal włączyć i odpalić samochód ale widać tak sobie audi wymyśliło.

Wielkie dzięki :)
REKLAMA