logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fujitsu Siemens C19-11 – monitor gaśnie po logowaniu, działa w trybie awaryjnym

kamilow 12 Wrz 2007 15:15 1259 3
REKLAMA
  • #1 4275882
    kamilow
    Poziom 11  
    Witam od kilku dni mam następujący problem z komputerem, który polega na tym, ze po włączeniu komputera gdy dojdzie do momentu logowania do systemu obraz na monitorze się wyłącza. Monitor zaczyna migać i pokazuje sie logo producenta monitora (kontrolka włączania monitora miga) System startuje dalej ale monitor miga i co chwile wyświetla sie na nim logo producenta. Musze ponownie uruchamiać system aby go uruchomić w systemie awaryjnym, w którym monitor odpala sie normalnie. Model monitora to LCD19 cali Fujitsu Siemens C19-11. Te objawy następuje przeważnie jak komputer był wyłączony na kilka godzin.
    System wgrałem od nowa i dalej to samo sie dzieje
    Czekam na jakieś wskazówki pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4275927
    makug
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Wyjmij kartę grafiki, sprawdź szynę, włóż ponownie i dobrze dokręć,
    odkurz środek
    zresetuj bios
    wymień baterię na płycie
    wgraj domyślne ustawienia bios
    powinno pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 4275952
    olfork
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    W trybie awaryjnym recznie ustaw odswiezanie na 60hz. Uruchom ponownie i zobacz efekt. Chociaz jesli instalowales na tym monitorze system od podstaw to od poczatku powinienes miec ok. Generalnie z opisu wynika ze monitor wylacza sie gdy ma zmienic szybkosc odswiezania/rozdzielsczosc/glebie. W awaryjnym i do momentu logowania komputer pracuje w minimalnych ustawieniach dlatego wyswietla Ci poprawnie.
  • #4 4276004
    kamilow
    Poziom 11  
    Kartę graficzną wyjmowałem przeczyściłem. Objaw pojawia się przeważnie jak komputer zostaje wyłączony na kilka godzin. Zawsze występuje podczas logowania do systemu. Jak monitor miga nie da się go wyłączyć przyciskiem power, pomaga odpięcie kabla łączącego monitor z komputerem i monitor powraca w tryb czuwania.

P.S monitor uszkodzony w poniedziałek jedzie na serwis więc temat można zamknąć pozdrawiam.
REKLAMA