logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak napisać wypowiedzenie umowy z CP na czas nieokreślony?

cinek64 13 Wrz 2007 11:09 136400 22
REKLAMA
  • #1 4278628
    cinek64
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Witam

W lutym tego roku zawarłem umowę z CP a czas nieokreślony.
    Chciałbym złożyć wypowiedzenie tej umowy.
    Czy któryś z forumowiczów mógł mi pomóc i podać treść wypowiedzenia.
    Nie bardzo wiem jak napisać takie wypowiedzenie umowy.
  • REKLAMA
  • #2 4278883
    grzesiulek5
    Poziom 22  
    Ocena: 41
    A w jaki sposób podpisałeś umowę na czas nieokreślony?
  • #3 4279173
    houruk
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    jesli umowa jest na czas określony wpowiedzenie musi byc trzymiesieczne jesli umowa jest na czas nieokresłony okres wypowiedzenia wynosi jeden miesiąc. Poczytaj regulamin który dostałes
  • REKLAMA
  • #4 4282173
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    Dokładnie tak jak mówi kolega wyżej. Jeśli teraz złożysz rezygnację to będziesz musiał płacić jeszcze za cały październik. W pażdzierniku dostaniesz list błagalny od C+, żebyś został. Napiszą, że cię kochają i mają ekstra ofertę dla ciebie. Potem drugi z pogróżkami, że jak nie oddasz karty oraz nie wyzerujesz salda to zapłacisz karę finansową :D
  • #6 4282994
    artur.lubin
    Poziom 25  
    Ocena: 46
    Ciężko Powiedzieć :(
  • REKLAMA
  • #7 4283445
    a2d2a2m
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    CP cyfrowy polsat
    C+ cyfra plus
    stawiam, że koledze chodzi o Polsat
    Przeczytaj dokładnie ze zrozumieniem warunki umowy szczególnie tą część pisaną najmniejszą czcionką. Jak już będziesz świadomy ewentualnych konsekwencji i dalej będzisz chciał zerwać umowę musisz się liczyć z próbą zatrzymania ciebie dalej przez operatora w formie zachęty, a nawet groźby jeżeli pierwszy sposób nie poskutkuje. Może być też bez żadnych problemów ale często jest inaczej.
  • #8 4285662
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Sprawdź dokładnie, czy wypowiedzenie przed upływem rokunie spowoduje tego, że bedziesz musiał zapłacić "karę".

Treść rozwiązania umowy jest prosta:
    " Z dniem .... wypowiadam umowę nr... zawartą w dniu ... pomiedzy....." Możesz podać swój nr abonenta. Tyle powinno wystarczyć.
  • #9 4285909
    cinek64
    Poziom 13  
    Tak chodzi o Cyfrowy Polsat
    Pierwszą umowę miałem na rok, potem podpisałem na czas nieokreślony.
    Wypowiedzenie jest trzy miesięczne.
    a2d2a2m
    Twoja treść wypowiedzenia jest dobra.
    Przynajmniej wiem już co im napisać.
  • #10 4289033
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 671
    Witam

Wypowiedzenie 3-miesięczne - czy to nie jest chore?
    To zwykłe naciąganie, że też nikt się za to nie weźmie.
    W mojej firmie wypowiedzenie "teoretyczne" (umowne) to jeden miesiąc, praktycznie wygląda to tak, że można spokojnie się wyłączyć kilka dni przed końcem miesiąca - czyli kilka dni przed "wyłączeniem przyłącza" - ważne jest, żeby zdążyć przed naliczaniem faktur.

Pzdr
  • #11 4291069
    cinek64
    Poziom 13  
    Zgadza sie
    A i zawsze można za porozumieniem stron.
    A z Cyfrowym Polsatem NIE.
    Jak zakończę tą umowę to wezmę TVN bo jest tańszy.
    A z polsatem to lepiej podpisywać na rok wtedy jest miesięczne wypowiedzenie.
    No i najlepiej na ten najniższy pakiet, a i tak można zapłacić cały pakiet - na przykład w święta.Bo jak sie podpisze na RelaxMix to zeby zejść na sam familijny trzeba zerwać umowę i podpisać inną. To taki ich chwyt :-)
  • #12 7308418
    Kszysztow
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    pragnę wszystkich poinformować skoro nie wiedzą, ze...

zarównow CP jak i w C+ sytułacja wygląda identycznie, podczas trwania umowy okres wypowiedzenia wynosi 1 miesiąc, po okresie promocyjnym umowa przekształca się w umowę na czas nieokreślony i tu już okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące!

jeśli macie Państwo umowy na 24 miesiące mozecie je wypowiadać ok 36 dni przed ich przekwalifikowaniem na umowy na czas nie okreslony - jesli to przegapicie będzie ten okres niestety ale aż 3 miesięczyny.
  • #13 7324694
    boqdann
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Niech to szlak,przegapiłem i święta dalej muszą być na ich platformie,a już miałem wziąć N-kę
  • #14 7336912
    men2
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam. Dołączę się do tematu. Otóż umowa z CP kończy mi się 7.12.2009 a pismo że rezygnuje wysłałem, 13.11.2009. Umowa ta była podpisana na 24-mce. W piśmie napisałem, że po jej zakończeniu nie chce korzystać z ich usług. Myślicie, że rozwiążą bez problemu tą umowę, pomimo tego że wysłałem pismo trochę mniej niż miesiąc przed jej zakończeniem?? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
  • #15 7336941
    Gienek
    Poziom 37  
    Ocena: 352
    Znając metody operatora, można przypuszczać, że przyślą pismo iż wypowiedzenie przyszło po terminie i umowa została przedłużona na czas nieokreślony. Wtedy obowiązuje wypowiedzenie 3-miesięczne, ale pismo do nich musi wpłynąć przed rozpoczęciem okresu 3-miesięcznego.
    Ale może się mylę...
  • #16 7338183
    KIEROWCA_VW
    Poziom 35  
    Ocena: 676
    Witam
    Ludzie, przecież co i jak a tym bardziej kiedy jest napisane czarno na białym w umowie, którą każdy, bez wyjątku podpisał, stwierdzając tym samym iż wie czego ona dotyczy.
  • REKLAMA
  • #17 7372761
    cinek64
    Poziom 13  
    Ja miałem umowe na czas nieokreślony.
    Wysłałem wypowiedzenie i po dwuch tygodniach otrzymałem odpowiedz że przyjeli i mam opłacać jeszcze trzy miesiące. Natomiast dekoder bedzie odbierał tylko nie kodowane kanały.

Moja siostra wysłała po zakończonej umowie na 24mies i terz musiała za trzy miesiące zapłacić.
  • #18 7383188
    mariusz.s
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 79
    Witam,macie racje ze umowę trzeba rozwiązywać z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia ale z drugiej strony większość platform ma promocje gratis 3 lub 6 m-cy free także nic się albo za dużo nie traci
  • #19 7440859
    Jap
    Poziom 29  
    Ocena: 654
    rozwiązanie umowy w CP kosztuje teraz ponad 1100PLN w okresie, na który się abonent się zobowiązał (13 lub 29miesięcy). Można jednak zrezygnować w przeciągu 10 dni od daty zawarcia umowy bez ponoszenia kosztów karnyach (ja tk właśnie jutro zrobię ze względu na dziadowski najnowszy tuner Echostar.)
  • #20 8707587
    lglogi
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    witam chce skorzystać z tego tematu. Nie chce śmiecić a i rozwiązania nie znalazłem, także

W kwietniu 2007r wziąłem cyfrowy polsat, w tym roku tj 2010 spalił mi się ten dekoder. W punkcie Polsatu kazali mi zawrzeć nową umowę bo dekoder już dawno po gwarancji więc tak zrobiłem. Umowe wypowiedziałem w 3dzień od podpisania oczywiście z rezultatem pozytywnym (dzięki informacją z elektroda.pl).
    Teraz mam pytanie dla czego muszę płacić za tą umowe z 2007roku, jeżeli podpisując nową nie zostałem poinformowany że stara umowa będzie mnie dalej obowiązywać.
    Ponadto dzwoniłem do nich i powiedzieli że umowa z 2007r w maju 2010 została przedłużona o następny okres podstawowy (15miesięcy) bez mojej wiedzy i zgody.
  • #21 8708117
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #23 8710702
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy sposobu wypowiedzenia umowy na czas nieokreślony z Cyfrowym Polsatem (CP). Okres wypowiedzenia takiej umowy wynosi zazwyczaj trzy miesiące, co jest standardową praktyką operatora, choć w umowach na czas określony okres ten może wynosić miesiąc. Wypowiedzenie powinno zawierać prostą formułę: wskazanie daty, numeru umowy oraz oświadczenie o jej rozwiązaniu. Użytkownicy podkreślają konieczność dokładnego przeczytania regulaminu i warunków umowy, zwracając uwagę na możliwe konsekwencje finansowe, takie jak opłaty za okres wypowiedzenia czy kary umowne. Operatorzy często stosują praktyki zatrzymania klienta, oferując promocje lub grożąc karami za niewywiązanie się z umowy. W przypadku podpisania nowej umowy bez poinformowania o obowiązywaniu starej, klient może być zobowiązany do dalszych opłat. Wskazano również, że rozwiązanie umowy w okresie promocyjnym może być bezkosztowe, jeśli nastąpi w ciągu 10 dni od zawarcia. W dyskusji pojawiły się także uwagi o konieczności terminowego składania wypowiedzeń, aby uniknąć automatycznego przedłużenia umowy na czas nieokreślony z dłuższym okresem wypowiedzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA