logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór instalacji LPG do Renault Espace III 3,0 V6: Landi, BRC czy Stag?

plusaw 17 Wrz 2007 12:02 4345 8
REKLAMA
  • #1 4291868
    plusaw
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam, temat jak rzeka, ale im więcej czytam, tym mniej wiem :cry:
    Pomóżcie i podpowiedzcie.
    Potrzebuję wsadzić do mojego motoru gaz i mam spory problem z wyborem: Landi, BRC, stag ... i wyborów tysiące.
    Proszę o podpowiedzi i porównania.
    Pozdrawiam
    Wojtek
  • REKLAMA
  • #2 4293270
    Mariot123
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    a jaki tam jest wtrysk paliwa ?? siemens czy renix /?
  • REKLAMA
  • #3 4293340
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    To zależy, jaki rodzaj instalacji chciałbyś zamontować, drugiej generacji, czy sekwencję. Poniżej podaję lin do strony AC Autogaz, czyli producenta sterowników STAG. Uważam, że to są bardzo dobre sterowniki, a firma jest bardzo zainteresowana doinformowaniem klienta n/t ich funkcjonowania, o czym przekonasz się studiując stronę:
    http://www.ac.com.pl/autogaz/
  • #4 4293437
    rumun-r32
    Poziom 15  
    Ocena: 38
    zakładaj staga 300 i będziesz zadowolony tylko znajdź sobie dobrego gazownika żeby dobrze ustawił to na pewno będziesz zadowolony.
    Ja montuje na Podkarpaciu a dokładniej w Kolbuszowej jak masz pytanie to dzwon 0697963628 ja najwięcej montuje staga 300 i klienci są zadowoleni!
  • #5 4305504
    plusaw
    Poziom 12  
    Powiedzcie słówko, mam ofertę w Krakowie na KME Diego + wtryskiwacze Valtec lub Magic w tej samej cenie, tzn. całość za 3500, co jest najniższą ceną za sekwencję w Krakowie, do jakiej dotarłem, pomijałem niepolecanych gazowników. Powiedzcie, czy warto szukać dalej STAGa czy KME jest OK, ponoć lepszy (???). Oczywiście mam ofertę na BRC sequent 56 z 2 letnią gwarancją i assistance za 4000 (promocja). Jak później po gwarancji z częściami do ww. systemów? Chodzi mi głównie o wtryskiwacze itp. rzeczy, które trzeba wymieniać, tj. za ile i co ile i po ile szt. naraz, np. wszystkie czy pojedynczo? Oczywiście orientacyjnie, proszę. Co doradzacie?
  • REKLAMA
  • #6 4307429
    rumun-r32
    Poziom 15  
    Ocena: 38
    załóż sobie staga 300 jest naprawdę dobra ja u siebie montuje za 3400zł + 100 za butle w koło. mesle ze stag będzie lepszy niż diego! taniej mam 300zł niz w rzeszowie
  • #7 4438863
    pavlo3
    Poziom 2  
    co do tego silnika to powiem wprost: trzeba wiedziec jak to zrobic! meczylem sie z nim dwa tygodnie ale przynioslo to efekty!! pozdr dla rumum-r32! AGS rzeszow!
  • #8 4621996
    plusaw
    Poziom 12  
    Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego 2008 Roku!!!
    Dziękuję Wszystkim za zaangażowanie.
    Szukałem i znalazłem.
    Chciałem założyć BRC S-56. Nie udało się. W tym aucie wtrysk jest "liniowy". BRC nie będzie z takim wynalazkiem poprawnie pracowało. Poszukiwania doprowadziły do gazu III generacji IGS Landirenzo. I tak się stało. Krótkie ustawienie i regulacja i Renia śmiga jak nowa. Dodam, że koszt instalacji z butlą 47 litrów zamiast koła i z pokrowcem wyniósł 3600 w Krakowie. Cena z gwarancją na 2 lata i bez limitu kilometrów.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #9 4868832
    plusaw
    Poziom 12  
    I na tym temat kończę, gdyż nie widzę więcej zainteresowania. Pozdrawiam wszystkich.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru instalacji LPG do Renault Espace III 3,0 V6, z uwzględnieniem marek Landi, BRC oraz Stag. Kluczowym aspektem jest rodzaj wtrysku paliwa (Siemens lub Renix) oraz preferencja między instalacją drugiej generacji a sekwencyjną. Instalacje STAG, zwłaszcza model 300, są polecane ze względu na jakość sterowników i pozytywne opinie użytkowników, pod warunkiem profesjonalnego montażu i regulacji. Pojawiła się także oferta instalacji KME Diego z wtryskiwaczami Valtec lub Magic, jednak w porównaniu do STAG i BRC budziła wątpliwości co do jakości i dostępności części zamiennych. Instalacja BRC Sequent 56 oferowana była z 2-letnią gwarancją i assistance, ale w przypadku silnika z liniowym wtryskiem nie pracuje poprawnie. Ostatecznie zdecydowano się na instalację III generacji IGS Landirenzo, która dobrze współpracuje z liniowym wtryskiem i zapewnia stabilną pracę silnika. Koszt instalacji z butlą 47 litrów wyniósł około 3600 zł z gwarancją 2 lata bez limitu kilometrów. Montaż i regulacja są kluczowe dla prawidłowego działania systemu LPG w tym modelu samochodu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA