logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 3 1,9tdi - brak napięcia na cewce rozrusznika, gdzie szukać przerwy?

Dido230 18 Wrz 2007 18:40 1368 5
REKLAMA
  • #1 4296521
    Dido230
    Poziom 22  
    Ocena: 97
    Witam, Golf 3 1,9tdi - nie zawsze zapala, powodem jest wtedy brak napięcia na złączu zasilania cewki wyłącznika elektromagnetycznego rozrusznika. Sprawdziłem immo kompem- brak błędów. Sprawdziłem alarm i jego podzespoły - brak problemów.

Proszę o pomoc, informację gdzie kończy się przewód który daje zasilanie cewce, podejrzewam że gdzieś w okolicach płyty z zabezpieczeniami i bezpiecznikami.
    Informacj o wszystkich urządzeniach będących na drodze ze stacyjki aż do cewki pomogła by mi zlokaliaować jak podejrzewam brak styku, lub uszkodzenie jakiegoś przekaźnika.

Pozdrawiam, dziękuję
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4296533
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    A sama stacyjka? Może warto zacząć od najprostszego...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4297270
    Megawe
    Poziom 34  
    Ocena: 1441
    Czerwono-czarny przewod do rozrusznika przechodzi przez puszkę z bezpiecznikami jeżeli jest automatyczna skrzynia biegow to jeszcze przechodzi przez takie urządzenie ktore jest podłączone do dzwigni biegow
  • REKLAMA
  • #5 4297336
    Dido230
    Poziom 22  
    Dziękuję za podpowiedzi, niestety badaniom przyczyny niesprawności mogłem poświęcić tylko kilkanaście minut ze względu na wyjazd ale chciałem się technicznie doinformować by jutro z większą wiedzą bez nie potrzebego rozwijania wiązek przewodów zlokalizować miejsce słabego styku.

Napiszę jeśli znajdę to miejsce.

Pozdrawiam.
  • #6 4300902
    Dido230
    Poziom 22  
    Przyczyna to dodatkowy przekaźnik w obwodzie nie fabrycznie zamontowany styki miały za słabą wydajność prądową.
    Służyło to do uruchamiania silnika z pilota.
    Dziękuję wszystkim, zamykam temat.
REKLAMA