logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lcd bez programu Wyświetlanie informacji z Winampa, CPU.

droid 24 Wrz 2007 22:42 1211 6
REKLAMA
  • #1 4317247
    droid
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    witam niewiem czy to odpowiednie miejsce do zamieszczenia tego postu. Kupiłem lcd na allegro 2x16 z kablem lpt LCD 2x16 W/B do PC z kablem LPT Stand. SMARTIE 36 http://allegro.pl/item245356365_lcd_2x16_w_b_do_pc_z_kablem_lpt_stand_smartie_36.html i niemam programiku zadnego do niego moze ktos pomuc? Chciałbym zeby info z winampa było temp. procka itp. I jak mozna ustawienia jak sa potrzebne. chodzi mi o to zeby zainstalowac program i zeby chulało
  • REKLAMA
  • #2 4317289
    wzagra
    Poziom 33  
    Ocena: 278
    Poszukaj "LCD Ekspert" - jest tam kilka opcji, ktore możesz wykorzystać. Jest też schemat kabla - więc możesz porównać, czy Twój będzie współpracował z programem.
  • REKLAMA
  • #3 4317291
    web37
    Poziom 12  
    Kolego potrzebujesz program SMARTIE lub podobny i wszystko będzie ładnie chodziło.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 4318289
    droid
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Juz działa uzyłem SMARTIE. Sa tam rozne opcje. Niewiem tylko jak przezycac z jednego screena dp drugiego moze ktos pomuc?? I jescze jedno znalazłem informacje co sie dzieje za granica czy jest moze odpowiednik takich wiadomosci po polsku? np. gdzie był jakis wypadek i czy kogos zabili itp. Lubie byc na bierzaco Dzieki wielkie
  • REKLAMA
  • #6 4324258
    Elektro22
    Poziom 12  
    W programie LCD Ekspert można dodać kanały RSS do wyświetlania na LCD.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił wyświetlacz LCD 2x16 z interfejsem LPT (model SMARTIE 36) i poszukiwał oprogramowania do wyświetlania informacji z Winampa oraz temperatury procesora. Wskazano program SMARTIE jako odpowiednie narzędzie do obsługi tego LCD, umożliwiające konfigurację i wyświetlanie różnych danych. Alternatywnie polecono program LCD Ekspert, który oferuje dodatkowe funkcje, takie jak wyświetlanie kanałów RSS. Użytkownik potwierdził działanie SMARTIE, ale pytał o możliwość przełączania ekranów oraz o polskie źródła wiadomości RSS do wyświetlania na LCD, gdyż dostępne kanały były głównie anglojęzyczne. W dyskusji podano linki do opisów i przykładów konfiguracji oraz zwrócono uwagę na możliwość dodawania polskich kanałów RSS w programie LCD Ekspert.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA