logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp VC A30 - brak reakcji po STOP/EJECT, kaseta zablokowana

arteko 19 Lis 2003 21:37 1937 5
REKLAMA
  • #1 406404
    arteko
    Poziom 24  
    Ocena: 116
    Paski wymieniłem, przełącznik funkcji wyczyściłem.
    Przyjmuje kasetę, działa play i wszystko jest ok, lecz po funkcji STOP lub EJEKT nic nie można zrobić tzn. nie działa ani play ani przewijanie nie mozna tez wyjąć kasety. Mechanizm reaguje lekkim poruszeniem ale nic nie wykonuje.
  • REKLAMA
  • #2 407580
    ELEKTRON2
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    stawiam na żle ustawiony przełącznik funkcji ,miałem taki przypadek i długo mi się wydawało że to jest dobrze ustawione
  • REKLAMA
  • #3 407598
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 63
    przeciez w Sharpie A30 przełącznika funkcji nie da sie zle ustawić
  • REKLAMA
  • #4 407618
    teodor
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Wymień przełącznik, czasami czyszczenie nie wystarcza. Objawy wskazują na niego.
  • REKLAMA
  • #5 408331
    arteko
    Poziom 24  
    Ocena: 116
    Dzieki za podpowiedzi. W sobotę kupię przełącznik i dam zanać. Rzeczywiście w tym Sharpie chyba nie można go źle włożyć tym bardziej że juz kilka razy to robiłem (czyściłem) i po włożeniu chodziło. Objawy jednak były inne. Działo sie to bardziej losowo, tzn czasami można było zatrzymać i ponownie uruchomić w opisywanym przypadku play działa ale po stop nie można ponownie uruchomić play ani wyjąć kasety, na wyswietlaczu funkcje się wyświetlają, mechanizm reaguje, ale nic nie robi.
  • #6 409858
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 63
    Może masz uszkodzoną marchewke i mechanizm poprostu sie zacina ?
REKLAMA