logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica 3340 - jak ustawić ostrość kopii i zarządzać zużytym tonerem?

maly_pl 27 Wrz 2007 20:02 1455 4
REKLAMA
  • #1 4325899
    maly_pl
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Witam
    Trafiła mi się do serwisu Konica 3340. Czytałem instrukcje serwisową, ale nie widzę gdzie/ jak można ustawić ostrość kopii, bo wyraźnie na niej nie ma czerni. Jest tam ustawienie bias shift z tabelką, ale jak to ustawić to nie mam pojęcia.
    Drugie pytanie to co się dzieje ze zużytym tonerem - czy toner podobnie jak w nowych minoltach (na nich się trochę znam to wiem :) ) nie jest "marnowany" czy jednak trzeba czyścić zbiorniczek - jeśli tak to co ile kopii?
    Dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4617525
    Adam Lak
    Poziom 12  
    kod 36 1/1 powinno byc ustawione 51 jak masz mniej to nie ma czerni:)
  • REKLAMA
  • #4 4618234
    mariuszsek
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    w 36 jak kolega wyżej napisał
    będziesz miał ustawienia CVR data, wejdź tam i zmniejsz wartośc będzie ciemniej, a najlepiej zacznij od przeczyszczenia optyki i napisz jakie przebiegi ma bęben i developer, te maszyny maja zamknięty obieg tonera i już nie ma pojemnika na zużyty toner tak jak to było w poprzednich 3135/ 2125
  • #5 4629842
    maly_pl
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Witam
    Moje pytanie było we wrześniu, od tego czasu maszyny już na oczy nie widziałem, klient się nie zgłasza (może mu ją za dobrze zrobiłem :) )
    Więc w sumie temat już nieaktualny, ale na przyszłość informację mogą się przydać.
    Dziękuję, pozdrawiam
REKLAMA