logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica 7165 - nadmiar tonera na kartkach po wymianie bębna i dewelopera

interarek 02 Lis 2007 13:17 1422 3
REKLAMA
  • #1 4439595
    interarek
    Poziom 2  
    Po wymianie bębna, dewelopera, solidnej konserwacji oraz pełnej inicjalizacji materiałów, Maszyna przedozowuje się tonerem wysypuje go na kartki (toner zwsze oryginalny). przed wymianą tych podzespołów było identycznie, Myślałem że jest to kwestia wymiany materiałów, jednak nie pomogło i zabrakło mi pomysłów, proszę o pomoc?
  • REKLAMA
  • #2 4443688
    areksuchodolski
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    masz mozliwosc podmiany drugiej wywolywaczki, moze winna lezy wlasnie o jej stronie.
  • REKLAMA
  • #3 4446672
    ketrabchud
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    interarek napisał:
    Po wymianie bębna, dewelopera, solidnej konserwacji oraz pełnej inicjalizacji materiałów, Maszyna przedozowuje się tonerem wysypuje go na kartki (toner zwsze oryginalny). przed wymianą tych podzespołów było identycznie, Myślałem że jest to kwestia wymiany materiałów, jednak nie pomogło i zabrakło mi pomysłów, proszę o pomoc?

Witam miale ten sam problem z dialta di 750 w sumie sa to praktycznie te same maszyny :)
    mhmmm a wiec tak po pierwsze zmniejsz predkosc walka magnetycznego bo to moze z tego troszke sypac :) te maszyny tak maja jesli to nie pomoze to zwroc uwage na mechanizm ktory odprowadza nadmiar toneru do wywolywaczki, glownie zwroc uwage na slimaka :) wyczysc go zrob kilka moze kilkanascie kopii i zob acz czy odprowadza jezeli nie zoacz czy tryby sa oki:) od razu wyczysc caly ten modol.
    mhmm jesli to nie pomoze to zostaje jeszcze jedno :) mhmmm jeszcze jedna inicjacja ale wedlog serwosowki musisz sie dobrze wczytac i zrobic krok po kroku jak jest tam napisane:)
    powodzenia
  • #4 4449518
    interarek
    Poziom 2  
    Witaj Ketrabchud. Jeśli chodzi o powrót tonera sprawdziłem i wszystko jest ok
    a co do wałka magnetycznego, jeśli mógłbyś mi pomóc, bo nie wiem gdzie jest regulacja obrotów?
REKLAMA