logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić subwoofer KODA SUB 1000 v2 pod kątem uszkodzeń dźwięku?

kloncd 30 Wrz 2007 00:05 2461 2
REKLAMA
  • #1 4333599
    kloncd
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Jak sprawdzić czy subwoofer nie uległ zniszczeniu tzn czy gra poprawnie.Od wczoraj wydaje mi sie ze subwoofer zaczoł jakoś dziwnie grać (w niektorych piosenkach bas jest okej) ale w niektorych np Timbaland- The way i are bass na poczatku jest słyszalny jakby z jakims hmmm ciezko to nazwac jakos dziwnie dzwoni jakby byl piasek na membranie.jak moge sprawdzic czy sub jest sprawny i ze na nizszych czestotliwosciach pracuje prawidlowo. i czy to mozliwe ze na niektorych czestotliwosciach gra OK a na niektorych nie (przez uszkodzenie wewnatrz resora lub czegos podobnego)?? zapomnialem dodac ze posiadal glosniki KODA i SUB 1000 v2
  • REKLAMA
  • #2 4333692
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    zapodaj mu sygnał z jakiegos generatora np 35hz ,40hz ,45hz i usłyszysz czy cos w nim w srodku nielata ,rzęzi i tp.
  • #3 4334250
    kloncd
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    juz wiem co bylo przyczyna;) az wstyd sie przyznac;) sub wciagnol od spodu do basreflexu reklamowke jednorazowa;) (nie wiem wsumei czy powinien zasysac bo chyba w jedna i druga ciagnei powietrze) i to bylo powodem;) teraz gra jak wczesniej wysmienicie;) jeszcze jedno w tym subie mam 2 pokretłą (krecenie jednym wyraznie zmienia bass a drugim jak na moje ucho nie zmienia nic to pokretło to LOW PASS od czego ono jest.) a i jeszcze jedno to czego jest przelscznik PHASE (normal i rev) i jak sprawdzic czy w dobrej pozycji jest mam na normal
REKLAMA