logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D500,Samsung, telefon raz sie włącza a raz niechce

krzysztofdarek 30 Wrz 2007 14:40 1320 7
REKLAMA
  • #1 4334833
    krzysztofdarek
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam wszystkich może ktoś mi pomorze.Mam do kupienia D500 tylko jest taki problem,że telefon nie chce się włączyć a jak już się włączy to się zawiesi albo nie działają wszystkie klawisze. Albo jak go włączam to pokazuje się napis samsung i tak cały czas jest.Jak podłącze pod ładowarkę to ładuje ale nie za każdym razem. Może ktoś mi powie mniej więcej co to może być??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4334847
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    wgraj softa , powinno pomóc full repair
  • REKLAMA
  • #3 4334891
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Możliwe ,ze taśma tez będzie uszkodzona.
  • REKLAMA
  • #4 4334903
    krzysztofdarek
    Poziom 11  
    A wymiana taśmy ile może kosztować?? A czy można to samemu zrobić(jestem elektrykiem)??
  • REKLAMA
  • #5 4334933
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Hmm to ,kim jesteś nie ma tu najmniejszego znaczenia ja jestem Mechanikiem a naprawiam elektronikę:D:D:D
    Kwestia wprawy jak czujesz się na siłach i wiesz jak rozebrać itp. to możesz się za to zabrać.
    Ale z doświadczenia wiem ,zę z samsungami ludzie nie w temacie maja problemy.
    koszt taśmy ok 20 zł z wymianą w serwisie ok 50-100 zł
  • #6 4334971
    krzysztofdarek
    Poziom 11  
    To chyba dam do komisu żeby mi wymienili bo nie czuje sie, aż tak na siłach:)
  • Pomocny post
    #7 4334979
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Słuszne podejście.
    Pozdrawiam Syćko.
  • #8 4354343
    krzysztofdarek
    Poziom 11  
    Jednak soft wymieniłem i wszystko chodzi dobrze.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Samsung D500 ma problemy z włączaniem – czasami się nie uruchamia, zawiesza się lub nie działają wszystkie klawisze. Po włączeniu często zatrzymuje się na logo Samsung. Ładowanie działa nieregularnie. Sugerowano wykonanie pełnej naprawy oprogramowania (softu), co ostatecznie rozwiązało problem. Pojawiła się też sugestia uszkodzenia taśmy, której wymiana kosztuje około 20 zł, a z serwisem 50-100 zł. Wymiana taśmy wymaga umiejętności rozbierania telefonu, co może być trudne dla osób bez doświadczenia. Ostatecznie autor zdecydował się na wymianę softu, co przywróciło pełną funkcjonalność urządzenia.
REKLAMA