logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd zapisu klipu w Windows Movie Maker - jak to naprawić?

lewytolewy 30 Wrz 2007 18:14 1946 11
REKLAMA
  • #1 4335536
    lewytolewy
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Witam gdy tworzę wideo w Windows Wideo Maker mogę zapisać projekt lecz nie mogę wysyłać i zapisywać klipu wideo? czemu tak jest nie mam pojecia bardzo chcę mieć ten film! Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4336499
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    A ile miejsca masz na dysku C:\ oraz na dysku na którym film zapisujesz ? Ile masz RAM ? Jak duzy masz plik wymiany ?
  • REKLAMA
  • #3 4336577
    lewytolewy
    Poziom 19  
    Na dysku c ma około 22G plik chce zapisać w moim wideo mam 512RAM co to jest plik wymiany? plik który chce zapisać-wideo które zrobiłem maa 2,2MB
  • REKLAMA
  • #4 4339255
    lewytolewy
    Poziom 19  
    Czy nikt nei umie pomóc?
  • REKLAMA
  • #5 4339338
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Wydaje mi sie ze musisz najpierw dodac projekt do "osi czasu" wtedy opcja "zapisz plik filmowy" staje sie aktywna (jesli nie bedziesz go edytowal dalej). Tak mi wyszlo z krotkiego testu.
    Jesli pomoglo, to napisz czy to to, czy nie.
  • #7 4341659
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Czyli podsumowujac:
    1. Oryginalne pliki zrodlowe wciaz sa dostepne ? (nie ladowales ich z plyty ktora potem wyjoles?)
    2. Zapisujesz na dysku C na ktorym jest wystarczajaco duzo miejsca ?
    3. masz uprawnienia do zapisywania w na tym dysku ? (katalog w ktorym zapisujesz nie jest obwarowany zadnymi ograniczeniami?)

Jesli tak jest to ja juz nie wiem.
    Moze sprobuj zapisywac w innym miejscu (inny katalog/partycja)
  • #8 4341879
    Stingerek
    Poziom 28  
    Zwieksz rozmiar pliku wymiany.
    Plik wymiany ---> pagefile.sys ----> rozmiar pamieci wirtualnej na conajmniej 2GB
  • #9 4342809
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Chociaz napisz jak sobie poradziles.
  • #10 4345059
    lewytolewy
    Poziom 19  
    Nie poradziem sobie:(
    Słuchaj kolego Stingerek jak zwiększyc rozmiar tego pliku wymiany? Możecie opisać jak dla laika? Oryginalne pliki są dostepne, mam je w jednym folderze. Próbowałem zmieniać miejsce zapisu i jest to samo.
    PS.
    Tak z innej beczki to czasami przy wyłączaniu komputera pojawia sie <trwa kończenie pracy programu Hint co to jest ten Hint?
    Tu są procesy:
    http://img514.imageshack.us/my.php?image=beztytuubs5.png
  • #11 4345271
    Stingerek
    Poziom 28  
    Gdybyś wykazał ODROBINę dobrej woli i użył do tego Googli zrobiłbyś to już kilka dni temu, ale nie... lenistwo jest silniejsze. Bo wystarczy wpisac w google pytanie:
    Jak zmienić rozmiar pliku wymiany i oto dostajemy:
    całą stertę użytecznych linków
    Miłej lektury.
  • #12 4346360
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Przeskanuj system programami antywirusowymi, zobacz jakie programy uruchamiaja sie razem z windows.Zobacz ten plik wymiany.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy niemożności zapisu klipu wideo w programie Windows Movie Maker pomimo możliwości zapisania projektu. Użytkownik posiada około 22 GB wolnego miejsca na dysku C:, 512 MB pamięci RAM oraz plik wymiany o nieznanym rozmiarze. Wskazano, że aby opcja "zapisz plik filmowy" była aktywna, projekt musi być dodany do osi czasu. Problem pojawia się podczas próby zapisu klipu, mimo dostępności oryginalnych plików źródłowych i zmiany miejsca zapisu. Sugerowano zwiększenie rozmiaru pliku wymiany (pagefile.sys) do co najmniej 2 GB, co jest istotne dla pamięci wirtualnej systemu. Użytkownik prosił o instrukcję zwiększenia pliku wymiany, a w odpowiedzi zasugerowano samodzielne wyszukanie informacji w Internecie. Dodatkowo zalecano przeskanowanie systemu programami antywirusowymi oraz sprawdzenie programów uruchamianych wraz z systemem Windows. Pojawił się też problem z procesem "Hint" podczas zamykania systemu, jednak nie został on szczegółowo omówiony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA