logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo amplituner DVD 5.1 – jak podłączyć komputer przez eurozłącze bez AUX?

kss 01 Paź 2007 19:57 2216 2
REKLAMA
  • #1 4339148
    kss
    Poziom 10  
    Witam

Amplituner dvd 5.1 marki Daewoo
    Chce go podlaczyc pod komputer.
    Wszystko bylo by ok gdyby nie to ze nie ma w tym dvd wejscia AUX.
    Jest za to eurozlacze, czy jezeli zakupie taka przejsciowke

http://sklepwideo.pl/details.php?id=ai101120

ustawie ja na "IN" to uzyskam dzwiek z komputera na stereo w amplitunerze dvd ? czy tez moze nie bedzie to dzialac?

PS: Niewiem czy stworzylem temat w odpowiednim miejscu (jestem tu nowy) jezeli zle to przepraszam i prosil bym o ewentualne przeniesienie tematu.
  • REKLAMA
  • #2 4339181
    Grzegorz Markowski
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 754
    kss napisał:
    Witam
    ...
    Jest za to eurozlacze, czy jezeli zakupie taka przejsciowke

http://sklepwideo.pl/details.php?id=ai101120

ustawie ja na "IN" to uzyskam dzwiek z komputera na stereo w amplitunerze dvd ? czy tez moze nie bedzie to dzialac?

Przejściówka jest jak najbardziej właściwa. Upewnij się tylko, poprzez lekturę instrukcji obsługi amplitunera, że może on wzmacniać sygnały akustyczne, po ich doprowadzeniu do wejść audio w złączu euro.

GM
  • #3 4339263
    kss
    Poziom 10  
    Aprawdzilem i w instrukcji nic nie napisali o tym eurozlaczu jedynie jest taki schemat jest namalowany TV i moje DVD pomiedzy kabel euro i jest podpisany "stereofoniczny kabel audio" i tyle tylko znalazlem info na temat tego gniazda. Nie napisalem jaki to model DVD moze ktos cos bedzie wiedzial na jego temat, jest to Daewoo HC-6120UX

Dodano po 3 [godziny] 53 [minuty]:

Znalazlem cos takiego o tym zlaczu:

*21-pinowy kabel SCART do 21-pinowego gniazda wejsciowego w odbiorniku TV.
    *Dane techniczne SCART:
    Wyjscie kompozytowe i komponentowe sygnalu video, wyjscie sygnalu audio lewy/prawy

Czyli nie mam wogole mozliwosci podlaczenia komputera do tego zestawu kina domowego?
REKLAMA