logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór tunera analogowego TV do dekodera Mediasat z zajętymi eurozłączami

grappa25 03 Paź 2007 08:00 1250 3
REKLAMA
  • #1 4343549
    grappa25
    Poziom 2  
    Jak w temacie, jaki tuner polecacie, jak połączyć go z dekoderem cyfry - oba eurozłącza są zajęte ( jedno do TV, jedno do odtwarzacza DVD), chcę ponagrywać trochę programów z Discovery. Dekoder to stary mediasat standardowo dawany do cyfry, ma dwa eurozłącza, port równoległy, szeregowy i wej/wyj antenowe.

Pozdrawiam
    Justyna
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4343668
    pudryssek
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    Możesz sobie zakupić każda kartę byle z wejście AV (teraz już chyba ma każda) i przy dekoderze zamontować rozdzielacz sygnały z euro. Na all... (pewnym serwisie) jest tego pełno. No i później łączysz to kabelkiem eruo/i tu już dobierzesz wtyczki do karty.
  • REKLAMA
  • #3 4343735
    grappa25
    Poziom 2  
    dzięki :D , spróbuję sobie poradzić, czy nie będzie przeszkadzało, że kabel łączący dekoder i tuner będzie miał ok 5 metrów?
  • #4 4343923
    t.catch
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Generalnie, karty TV w komputerze są dość wrażliwe na kiepskie (lub długie) kable - więc połaczenie jak najprostsze, bez zbędnych złączek, jak najlepszy kabel, itd. Co do tunerów - miałem kilka i za najlepszy do tej pory uważam WinFast-a. Mam model 2000XP Expert. Dobrze zgrywa, nie gubi klatek na przeciętnym kompie.
    A po co właściwie DVD masz przez Mediasata podłączone? Jedno Euro tylko w TV?
REKLAMA