logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hotline w hipath 3550. Funkcja blokowania wybierania numerów

dariodon 04 Paź 2007 22:09 2288 6
REKLAMA
  • #1 4349112
    dariodon
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam
    Ustawiłem w centrali hipath 3550 na jednym z aparatów systemowych (entry) "gorącą linię" wszystko działa bez zarzutu,po określonym czasie od podniesienia słuchawki jest zestawiane połączenie ze zdefiniowanym numerem wewnętrznym, jest tylko jeden mały problem, nie podnosząc słuchawki można z klawiatury wybrać dowolny numer i pominąć hotline. Mam wrażenie, że kiedyś spotkałem sie z funkcja blokowania wybierania numerów przy odłożonej słuchawce, być może było to przy innej centrali nie pamiętam. Przy Hipath 3550 jakoś nie mogę tego znaleźć. Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę w tej kwestii to proszę o radę

Dzięki
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4349146
    vinci
    Poziom 26  
    Ocena: 65
    moim zdaniem nie ta usługe załaczyles, jest hotline na stałe i hotline z opoznieniem, jesli jest to usluga hot ine z opoznieniem to dziala wlasnie tak jak piszesz, centrala czeka kilka sekund na wybranie innego numeru a potem zestawia połaczenie hotline.
  • REKLAMA
  • #3 4349175
    dariodon
    Poziom 14  
    ustawiałem czas równy zero, hotline działał od razu czyli słuchawka w łapkę i zestawienie połączenia, mimo to bez podniesienia słuchawki mogłem kęcić numery do woli
  • REKLAMA
  • #4 4351597
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    "strzelam"

może trzeba zmienić tryb roboczy na danej stacji ?
  • #5 4351773
    dariodon
    Poziom 14  
    Jack14 napisał:
    "strzelam"

może trzeba zmienić tryb roboczy na danej stacji ?

O jaki tryb roboczy chodzi i w jaki sposób go zmienić ?
  • REKLAMA
  • #6 4351861
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Jak możesz to podeślil KDS-a (na priva)?
  • #7 4351904
    dariodon
    Poziom 14  
    Jack14 napisał:
    Jak możesz to podeślil KDS-a (na priva)?

Nie mam teraz dostępu, jestem w domu centrala w firmie, zdalnego dostępu też nie mam, najwcześniej w poniedziałek, może jakieś sugestie ?

Podsumowanie tematu

✨ W centrali HiPath 3550 skonfigurowano funkcję "gorącej linii" (hotline) na aparacie systemowym typu entry, która po określonym czasie od podniesienia słuchawki automatycznie łączy z zdefiniowanym numerem wewnętrznym. Problem polega na tym, że bez podnoszenia słuchawki można z klawiatury wybrać dowolny numer, omijając funkcję hotline. Wskazano, że istnieją dwa tryby hotline: stały oraz z opóźnieniem. W trybie z opóźnieniem centrala czeka kilka sekund na wybór innego numeru, a następnie zestawia połączenie hotline. Ustawienie czasu opóźnienia na zero powoduje natychmiastowe zestawienie połączenia, jednak problem z możliwością wybierania numerów bez podnoszenia słuchawki nadal występuje. Zaproponowano zmianę trybu roboczego stacji, jednak brak szczegółów dotyczących jego konfiguracji. Brak dostępu do centrali uniemożliwia dalsze testy i weryfikację ustawień.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA