logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić prosty i wydajny efekt dyskotekowy z dostępnych urządzeń?

miszeli 05 Paź 2007 21:42 2257 4
REKLAMA
  • #1 4351989
    miszeli
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Niewiem czy umieszczam ten temat w dobrym dziale ale wydaje mi się że tak.
    A więc:
    Proszę o pomocną radę Jak zrobić jakiś fajny wydajny efekt dyskotekowy proszę jeżeli ktś by mi mógł pomóc prosiłbym o schematy i aby te użądzenia nie były zbyt skomplikowane.
    Już posiadam :
    -stroboskop
    -koguta
    -próbowałem robić laser ale podłączyłem coś źle napięcie i nie wyszło :(
    -i kilka innych ale to już bardzo skomplikowanych urządzeń (kupionych w sklepie)

DZIĘKI WIELKIE za wszystkie posty !:D

Przeniosłem z Konstrukcje DIY. Proszę korzystać z przycisku "Pisownia". [c_p]
  • REKLAMA
  • #2 4352455
    Amper_3
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Discolitez

Układ jest stosunkowo prosty.
    Polega na sterowaniu określoną ilością kolorowych lampek za pomocą portu LPT w komputerze. Możliwości ustawiania pracy są właściwie nieograniczone. Zależą jedynie od Twojej wyobraźni. Nie wiem, czy korzystasz z komputera na dyskotekach, ja tak i mi osobiście dobrze sprawdza się ten układ.
  • REKLAMA
  • #3 4370245
    miszeli
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kożystam z kompa ale discolitez wydaje mi się mało efektowny co o tym sądzisz??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4374698
    Amper_3
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Czy ja wiem. Zastosowanie 32 kanałów na pewno daje ciekawy efekt. Kwestia tkwi w możliwości rozmieszczenia lamp. Teraz nie pamiętam nazwy programu, nie mniej jednak umożliwiał on zaprogramowanie określonej konfiguracji. Wszelakiego tupu fale, czy inne ustrojstwa. Ja osobiście stosuję podział pasma. Posiadam kilka schematów, w zależności od tego jaka muzyka będzie grana i mi to na razie odpowiada.
    Więcej pomysłów w sumie nie mam, co mógłbym Ci polecić.
    Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #5 5965262
    Jaromir Kurek
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Witam ja przerabiam swój skaner zamiast jednego lusterka dam własną kulę DIY 10cm. I będzie bardzo fajny efekt.
    Pozdrawiam
REKLAMA