Witam, mam problem z Tv marki orion color 514, tv sie zepsul czego wynikiem bylo uszkodzenie bezpiecznika, po malych pomiarach stwierdzilem ze uszkodzony jest pozystor i robi zwarcie, po wymianie pozystora tv ruszyl, obraz byl , jako ze "skwierczala" przetwornica wiec zdecydowalem sie na wymiane elektrolitow, wymienilem kondensatory w przetwornicy i okolicy trafopowielacza, niestety po tym zabiegu obraz sie juz nie pojawil, kondensatory dalem dobre, sadze ze wszystko robilem ok, obrazu nie ma, ale wysokie pracuje, zazenie kineskopu jest, gdy podkrece na trafopowielaczu screenem to na ekrenie pojawia sie obraz z takimi paskami(nie ma charakterystycznego sniezenia gdy nie ma podpietej anteny), odchylanie pionowe tez pracuje, gdyz po jego odpieciu obraz z paskami staje sie cienka poprzeczna lina na ekranie, po ponownym podpieciu odchylania pojawia sie wspomniany wczesniej obraz, jednak po ustawieniu screena w poprzednie polozenie na ekranie jest ciemno, jako ze jestem poczatkujacy w tej kwestii niebardzo wiem co nalezy jeszcze posprawdzac, pomiezylem napiecia na trafopowielaczu i tam gdzie ma byc 180V jest 106, tam gdzie ma byc 103 jest 103, prosze o krotka rade , co moglbym jeszcze sprawdzic zeby owe uszkodzenie wyeliminowac, z gory dziekuje, pozdrawiam