logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig V2000 – wartość rezystora R152 na płytce przedwzmacniacza

DUD3K 08 Paź 2007 10:45 6822 3
REKLAMA
  • #1 4358691
    DUD3K
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Dziendobry Elektrodowicze!

Posiadam wzmacniacz Grundig V2000. W wyniku mojego nie dopatrzenia (zapomnialem wylaczyc wzmacniacz na czas dokonywania modyfikacji) przepaleniu ulegl rezystor R 152. Znajduje sie on na plytce przedwzmacniacza. Jest zweglony praktycznie.. i nie jestem w stanie odczytac jego wartosci. Zwracam sie z prosba do wlascicieli takich i podobnych wzmacniaczy oraz tych ktorzy maja dostep do schematow o podanie mi wartosci owego elementu. Chcialbym zaznaczyc ze przez to ustrojstwo wzmacniacz nie dziala a ciezko jest mi zyc bez muzyki.

Za wszelka pomoc serdecznie dziekuje.

Pozdrawiam
    Piotr

• REKLAMA
  • #2 4363672
    pslosarz
    Poziom 17  
    Ocena: 176
    Ze schematem będzie ciężko.

Mój sposób jest taki:
    Wsadzasz tam potencjometr np. 1M i przy załączonym sprzęcie zmniejszasz powoli jego wartość. Gdy zadziała to odpinasz go i mierzysz wartość rezystancji. Po zmierzeniu wkładasz rezystor o takiej lub zbliżonej wartości.
  • REKLAMA
  • #3 4363886
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 5083173
    bydlak
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Mam taki sam przedwzmacniacz,tam jest 820Kom wstaw taki sam tez mi sie przepalil wstawilem smiga:).TYLKO nie wiem czy Ci tranzystory sie nie popalily w tym przedwzmacniaczu.Daj znac.
REKLAMA