logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fujitsu Siemens Amilo A 1650G - zawieszanie i problemy z wyświetlaczem po 6 minutach

szafa32 09 Paź 2007 16:35 1413 2
REKLAMA
  • #1 4362638
    szafa32
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Hej

Kupiłem laptopa Amilo A 1650G, zawiesza się po około 6 minutach, obraz zaczyna migać i gaśnie wyświetlacz. Gdy wyłączę i próbuje go ponownie włączyć nie uruchamia się wyświetlacz, laptop startuje, słychać, że czyta płytę ale nie uruchamia się monitor to samo jst na zewnętrznym monitorze (brak sygnału), gdy poleży trochę uruchamia się i po około 6minutach zawiesza się. Zrobiłem memtest i okazało się, że pamięć ma mnóstwo błędów. Niestety nie posiadam drugiej takiej pamięci i przed zakupem chcę się zapytać czy zawieszanie to wina pamięci czy może jeszcze coś innego. Ponieważ, dziwi mnie fakt, że po zwisie nie uruchamia się ekran. Podejrzewam, że chodzi o to że grafika korzysta z pamięci ram i dlatego po zawieszeniu może mieć problemy z odpaleniem.

Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem to proszę o rady.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4362784
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    Może być tak jak mówisz. Laptop nie ma na płycie pamięci, tylko ta w slotach. Przekonasz się dopiero jak wymienisz pamięć. Sprawdź jeszcze czy nie ma problemów z temperaturami.
  • #3 4363131
    szafa32
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Po wymianie pamięci laptop działa stabilnie. Ale jest następny problem, gdy ruszam tachpadem obraz na ekranie miga, co to może być?
REKLAMA