logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-P3590MP - zniekształcenia dźwięku i przegrzewanie końcówki

robsons10 09 Paź 2007 20:25 1223 2
REKLAMA
  • #1 4363407
    robsons10
    Poziom 23  
    Ocena: 401
    Pioneer grał świetnie do wczoraj .Podczas jazdy nagle zaczął zniekrztałcać głos( im głośniej tym bardziej).Końcówka to pal007a i tak się nagrzewała po kilku sekundach że nie można było dotknąć radiatora -nawet bez obciążenia.Wymieniłem więc końcówkę na tda 7560 lecz usterka nie ustąpiła a nawet jest chyba gorzej bo doszły jakieś dziwne świsty.W radiu wszystkie funkcje działają normalnie ,wyjścia audio przez wzmacniacz też ok.Co może buć jeszcze nia tak.dzięki za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 4363454
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Widzisz, żeby naprawić trzeba rozumieć jak coś działa a nie wymieniać jak małpa. Ja poszukałbym przetartego kabla głośnikowego który przywiera do masy. Zamontuj oryginalną końcówkę i sprawdź czy bez głośników też się tak grzeje.

SławeK
  • #3 4363613
    robsons10
    Poziom 23  
    Ocena: 401
    Swoje porównania kolego zachowaj dla siebie ,a troche kultury nie zaszkodziłoby i na tym zakończę ocenę twojej osobowości żeby nie zniżyć się do twojego poziomu.To co napisałeś już dawno sprawdziłem i nie tylko.A przyczyną takiego zachowania był wadliwy TDA podstawiłem drugi ze starych zapasów Pionek śmiga aż miło i mniej się grzeje niż na PAL 007a.Dzięki i pozdro.
REKLAMA