logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson K510 CID 49 za pomocą Setool?

powis 11 Paź 2007 13:20 2529 15
REKLAMA
  • #1 4368388
    powis
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Witam
    Probuje sciągnąc simlocka z k510 setoolem.
    JEdnak wyskakujem mi błąd pokazany na scrinie a telefon robi się martwy. Spotkał się ktoś z takim czymś? jak sobie z tym poradzić?

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson K510 CID 49 za pomocą Setool?
  • REKLAMA
  • #2 4368423
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Nowy sofcik zapakować. Ja stawiam to mt-boxem.
  • #3 4368437
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    A pliki Rest masz w katalogu gdzie jest setool?
  • REKLAMA
  • #4 4368456
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    delta.olkusz napisał:

po co zadajesz takie pytanie jak widać ze nie ..!!, program o rescie nie krzyczy co nie znaczy ze powinien być na pulpicie , jak dla mnie to coś kombinowane z imeiem było ..czy sie może myle ??
  • #5 4368460
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    full gdfs - pozniej dopiero complet (4 od gory) i alow unlock z ustawieniem fabrycznego imeia i powinien smigac:)
  • REKLAMA
  • #6 4368461
    powis
    Poziom 18  
    bzikk napisał:

z postawieniem telefonu nie mam problemu. Sęk w tym ze 3 razy probowałem zdjąc simlocka i za kazdym razem wywala mi ten błąd :(

Cytat:

Oczywiście, podstawa
    :)

Dodano po 32 [minuty]:

leon.euro napisał:
    full gdfs - pozniej dopiero complet (4 od gory) i alow unlock z ustawieniem fabrycznego imeia i powinien smigac:)

leon.euro
    Wgrywam full flasha, zaznaczam te opcje ale zatrzymałem się na alow unlock z ustawieniem fabryczniego imeia?
    Nie czaje tego. nie mam takich funkcji w setoolu.
  • #7 4368562
    leon.euro
    Spec od GSM
    powis napisał:
    bzikk napisał:

z postawieniem telefonu nie mam problemu. Sęk w tym ze 3 razy probowałem zdjąc simlocka i za kazdym razem wywala mi ten błąd :(

Cytat:

Oczywiście, podstawa
    :)

Dodano po 32 [minuty]:

leon.euro napisał:

leon.euro
    Wgrywam full flasha, zaznaczam te opcje ale zatrzymałem się na alow unlock z ustawieniem fabryczniego imeia?
    Nie czaje tego. nie mam takich funkcji w setoolu.

oj powis:)
    aloww to change imei when unlocking
    wtedy wpisac fabryczny i ma smiga ale pamietaj full gdfs - dopiero osobno complet z ta opcja:)

pozdrawiam
  • #8 4368592
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    A ja mowie że zmniejsz predkosc przedewszystkim i sproboj ponownie.

ps. czesc leon.euro :)
  • #9 4368606
    leon.euro
    Spec od GSM
    fingusio napisał:
    A ja mowie że zmniejsz predkosc przedewszystkim i sproboj ponownie.

ps. czesc leon.euro :)

hejka fingusio:) jednak predkosc nie ma nic wspolnego powis nie zna polowy mozliwosci swojego setoola -dlatego tak tojest ze gdfs uwalil... i fonik padl...
    zrob jak mowilem wczesniej i bedzie ok
  • REKLAMA
  • #10 4368642
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    On nie uwalil tylko taki dostal, a ze resta nie ma to druga sprawa.

Ja widze ze on emulowanym kablem robi, zmniejsz predkosc !!! lub zmien kabel bo to moze byc przyczyna ze nie moze obszaru gdfs odczytać !!
    Ale jak ujdzie ci juz locka to i tak musisz przeflashowac telefon bo nie bedzie wlaczal sie.

@Leo'N-eruo - Spec od GSM - hahahaah !!! naprawde dobre, widze że wyżarles sie:))))
  • #11 4368681
    leon.euro
    Spec od GSM
    fingus:) nie wyzarles sie tylko za wielu tutaj kozystalo z mojej pomocy i mojej wiedzy:) wiecnie wiem po co ta zgryzliwosc...
    to raz dwa kabel emulowany port 6- hmmm to raczej kabel usb 4w1 - wiec obslugiwana jest kazda predkosc i to nie jest powod ze nie odczytuje gdfs:) tylko tak sie dzieje jak uwalony jest gdfs lub wgrany czysty i trzeba ustawic na nowo fabryczny winny przypadku nie bedzie lapac sieci/ zawiesi sie na wyszukiwaniu lub nie zyje (choc zadko)

proste @powis napiszjakiesa rezultaty lub konkretne info z setoola:)
  • #12 4368856
    powis
    Poziom 18  
    zanim napisałem na forum sprawdzałem na różnych prędkościach. To nie jest to.
    Faktycznie przy czytaniu GDFS setool zatrzymuje się na dłuższy czas. Myżle ze to będzie to. Nigdy nie wgrywałem tego ale zaraz sprawdze i poprubuje

Co do znajomości setoola to faktycznie moje umiejętności konczą się na zdjęciu simlocka i wgraniu polskiego. Niestety nie ma zadnej solucji która by uczyła całego programu. Dlatego pytam na forum :)
  • Pomocny post
    #13 4368889
    smootny
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    K510 ma gdfs w katalogu setoola z tym niema problemu.

jeżeli nie możesz znaleść to masz w załączniku.
    Załączniki:
    • K510_gdfs.rar (7.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 4368902
    powis
    Poziom 18  
    smootny napisał:
    K510 ma gdfs w katalogu setoola z tym niema problemu.

jeżeli nie możesz znaleść to masz w załączniku.

Dzięki. użyłem opcji szukaj na forum i wyczytałem gdzie go moge znależć :)
  • Pomocny post
    #15 4368936
    leon.euro
    Spec od GSM
    powis napisał:
    zanim napisałem na forum sprawdzałem na różnych prędkościach. To nie jest to.
    Faktycznie przy czytaniu GDFS setool zatrzymuje się na dłuższy czas. Myżle ze to będzie to. Nigdy nie wgrywałem tego ale zaraz sprawdze i poprubuje

Co do znajomości setoola to faktycznie moje umiejętności konczą się na zdjęciu simlocka i wgraniu polskiego. Niestety nie ma zadnej solucji która by uczyła całego programu. Dlatego pytam na forum :)

gdfs masz w bin ten bedzie najlepszy w kazdej instalce (gdfs_in_bin_format i gdfs_in_ssw_format) - i kierujesz go w trzy kropki kolo "e":) pod misc files - wtedy write gdfs...
    pozniej w zakladki settings - 4 od gory i allow to change...
    i spowrotem na sony ericsson - bez juz zadnych plikow wtedy flesz - pamietaj bez zadnych jzu wtedy plikow

aha gdyby ktorys gdfs obojetnie bin czy ssw by uszkodzony lub zle wgrywal sprawdz gdfs z wczesniejszych instalek... po 2/3 wgraniu nie poprawnego gdfs musisz fleszowac na nowo - bo zachodzi na adresy flesza...

aha widzac pologu nie otwieraci resta !!! sprawdz to

to wszystko przyjemnej zabawy - jesli hw tego fonika jest oki telefonik bedzie oki:)
  • #16 4368963
    powis
    Poziom 18  
    - wgrałem GDFSa
    - Unlock
    Simlock zdjęty a telefon śmiga jakby był prosto z koreańskiej tąśmy :)

Dzięki wszystkim za pomoc. Broblem okazał się błachy ale nigdy tego nie robiłem. Jestem bogatrzy o kolejną rzecz.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył zdjęcia simlocka z telefonu Sony Ericsson K510 CID 49 za pomocą programu Setool. Użytkownik napotkał błąd podczas próby odczytu i zapisu GDFS, co powodowało "martwy" telefon. W dyskusji podkreślono, że kluczowe jest wgranie pełnego GDFS (full GDFS) przed wykonaniem unlocka oraz użycie opcji "allow to change IMEI" z wpisaniem fabrycznego IMEI, co umożliwia poprawne zdjęcie simlocka i przywrócenie funkcjonalności telefonu. Zwrócono uwagę na konieczność posiadania odpowiednich plików GDFS w katalogu Setoola (w formacie bin lub ssw) oraz na prawidłowe ustawienie opcji w programie. Zalecano także sprawdzenie kabla i prędkości transmisji, choć ostatecznie problem nie wynikał z tych czynników. Po zastosowaniu pełnego flasha GDFS i poprawnym unlocku telefon działał poprawnie. Wskazano, że brak pliku rest lub uszkodzony GDFS może powodować zawieszenie lub brak sieci po unlocku, dlatego ważne jest prawidłowe wgranie GDFS i ustawienie fabrycznego IMEI.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA