Hej posiadam gotowy moduł sterowania razem z silnikiem BLDC od drukarki laserowej. Mam pytanie jak uruchomić taki silnik?? Udało mi się znaleźć notę aplikacyjną jednak proponowany tam układ różni sie minimalnie z tym na płytce. Co trzeba podłączyć oprócz zasilania. Domyślam się ze wejścia 11 i 12 są to wejścia wewnętrznego komparatora, nóżka 11 ma wyprowadzenie do złącza jest to wejście odwracające według schematu. Czyli mam tam podać niski stan- np masę?? Poniżej podaje link do noty oraz zdjecia schematu przerysowanego z płytki oraz fotke całego modułu. Proszę o pomoc w uruchomieniu ponieważ mam wykonać sterownik silnika BLDC do szkoły, jako model obrazujący budowę i zasadę działania takiego silnika ułatwiło by mi to całą pracę
Lub ewentualnie proszę o sugestie jaki układ scalony można zastosować do takiego silnika (najlepiej łątwo dostępny moze być cos na uC). Silnik ma 3 pary uzwojeń połączone w trójkąt i 3 halotrony ( dwa wyjscia dla N i S)
Link do noty
Pzdr Devolt
Link do noty
http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet-pdf/view/31268/TOSHIBA/TA7259.htmlPzdr Devolt