logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd E2 w pralce SAMSUNG P1405J - co oznacza i jak naprawić?

Kraldek 13 Paź 2007 10:45 6827 8
REKLAMA
  • #1 4374055
    Kraldek
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam. Mam problem z moja pralka SAMSUNG P1405J. Polega on na tym ze w czasie kiedy pralka powinna wypuszczac wode pojawia sie Błąd E2. Czy ktos wie w czym tkwi problem? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4374156
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3235
    Witam, a wypuszcza wode czy nie?
    Jak nie wypuszcza to pewnie pompa zablokowana albo jej czas juz minal ;)
  • REKLAMA
  • #3 4374163
    Kraldek
    Poziom 11  
    wlasnie nie wypuszcza wody.
  • #4 4374324
    Roman Wosicki
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    A filtr na dole był czyszczony? Mogła wypaść jakaś szpilka lub zapałka i zablokowała turbinkę.
  • #5 4374333
    Kraldek
    Poziom 11  
    mam ta pralke zaledwie miesiac. Dostalem ja jako uzywana i nie wiem co sie wczesniej z nia działo. Wyciagne dzisiaj pompe i zobacze co w niej siedzi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 4377668
    Kraldek
    Poziom 11  
    a jaki moze byc koszt takiej pompy i gdzie ja kupic? moze ta dac do regeneracji?
  • #8 4378544
    lalka
    Poziom 2  
    na allegro zawsze taniej :P koszt okolo
    30 zeta
  • #9 4378583
    Kraldek
    Poziom 11  
    Rozebralem pompe i okazalo sie ze był w niej syf i łopatki zablokowane byly gumką do włosów. Po ponownym podlaczeniu wszystko działa. Ciesze sie ze nie ponioslem zadnych kosztow :) pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Samsung P1405J wyświetla błąd E2 podczas próby wypompowania wody, co wskazuje na problem z odpływem. Przyczyną może być zablokowana pompa spustowa, często przez zanieczyszczenia lub obce przedmioty blokujące turbinkę pompy. Zaleca się sprawdzenie i wyczyszczenie filtra oraz demontaż pompy w celu usunięcia zanieczyszczeń, takich jak gumki do włosów. W przypadku uszkodzenia pompy można ją wymienić na nową, dostępną na przykład na aukcjach internetowych w cenie około 30 zł. W opisywanym przypadku problem został rozwiązany przez oczyszczenie pompy i usunięcie blokady, co przywróciło prawidłowe działanie pralki bez konieczności ponoszenia kosztów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA