logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DOS na pełnym ekranie nie działa pod XP - Turbo Pascal 7.0 zawiesza się

Kuny9 24 Lis 2003 14:05 1479 3
REKLAMA
  • #1 412123
    Kuny9
    Poziom 11  
    Witam, pomóżcie mam problem z dosem pod XP, problem polega na tym że w okienku jest wszystko ok. a na pełnym ekranie program poprostu staje. dokładnie chodzi o Pascala 7.0, za dwa tygodnie mam koło i musze coś poćwiczyć :cry: . (najlepsze jest to że na uczelni pod XP wszystko działa bez zarzutu :? ) Pomóżcie :!:
  • REKLAMA
  • #2 412179
    Bodzio
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Mialem to samo :) Ja jednak musialem zrobic formata (mialem za duzy smietnik na kompie) i po tym wszystko dziala jak nalezy (Pascal otwiera sie na pelnym ekranie) :D Zapewne jest inny sposob, ale jaki to nie wiem :(
  • REKLAMA
  • #3 413476
    usurus
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Znajdz plik wykonywalny Pascala, kliknij na jego właściwości i uruchom tryb zgodności z DOS. Może pomoże, a napewno nie zaszkodzi.
  • #4 413508
    Kuny9
    Poziom 11  
    Dzięki ale tego jush próbowałem i nic :cry: zastanawiam sie czy to nie moze by problem z kartą gafiki bo kiedy uruchamiam programy w okienku to użycie procka skacze na maxa (duron 1.4) . Instalowałem jush nowe detonatory do Nvidi'i ale też nic nie pomogło (praktycznie jush prubóje wszytkiego co mi przyjdzie) kombinowałem też z z systemem plików z NTFS-a przestawiłem sie na FAT32 i też nic :? zaczynam mieć dość a do Win 98 nie mam zamiaru wracać :lol:
REKLAMA