logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki tuner cyfrowy do niekodowanych kanałów kupić?

jarekzczechó 15 Paź 2007 23:45 6340 8
REKLAMA
  • #1 4382903
    jarekzczechó
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Posiadam zestaw satelitarny z analogowym tunerem sęk w tym że na analogu od jakiegoś czasu nie ma co oglądać chcę zakupić tuner cyfrowy ale nie wiem jaki.Myślałem o czymś co odbiera kanały niekodowane a posiadało by gniazdo na jakieś karty by móc w przyszłości oglądać coś z kodowanych platform.
  • REKLAMA
  • #3 4383360
    maxim.1
    Poziom 18  
    Ocena: 34
    Oczywiście kup fergusona AF 6318 lub AF 7318 , będziesz zadowolony , są to b.dobre tunerki i nie jest
    to tylko moje zdanie.
  • REKLAMA
  • #4 4383938
    bogi
    Poziom 29  
    Ocena: 244
    Również polecam Fergusona AF 7318 UCI.
    Jak Ci się zachce C+ to tylko kupisz kartę i masz co oglądać.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 4385777
    jarekzczechó
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    OK myślałem od początku o tych fergusonach ale nie byłem pewien czy odbierają niekodowane kanały bez żadnej karty więc skoro tak to dzięki za pomoc .
  • #7 5573711
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 5575021
    tomarex
    Poziom 24  
    Ocena: 57
    Nowego pewnie już nie kupisz.
    Teraz są nowsze modele:
    Link
  • #9 5577414
    Marek-B
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    Niestety, ale technika idzie naprzód :) Fergusony to juz przeżytek.
    Polecam coś z lini LINBOX-a . Np. model 7818CRCI PVR. Można ogladać kanały niekodowane , oraz z karty , lub modułu kodoawne. Mozna takze nagrywać programy przez port USB na podlaczony dysk HD.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada analogowy tuner satelitarny i chce kupić tuner cyfrowy do odbioru niekodowanych kanałów z możliwością podłączenia karty do przyszłego oglądania kanałów kodowanych. W dyskusji polecano głównie tunery Ferguson, zwłaszcza modele AF 7318 UCI oraz AF 6318, które odbierają kanały niekodowane bez konieczności użycia karty i mają czytnik kart do obsługi platform kodowanych, np. Cyfra+. Alternatywnie wskazano modele Golden Interstar GI-S 770 CR z funkcją współpracy z Cyfra+ i możliwością bezprzewodowego dzielenia karty, LINBOX 6818 z przewodowym dzieleniem karty, Dreambox 500s z systemem Linux i czytnikiem kart oraz Ferguson HF 8800 HD jako dekoder HD. W nowszych wypowiedziach zauważono, że modele Ferguson są już przestarzałe i rekomendowano nowocześniejsze tunery LINBOX, np. 7818CRCI PVR, które obsługują kanały niekodowane, karty i moduły kodujące oraz umożliwiają nagrywanie programów na dysk USB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA