Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

bład immobilaizera Clio 2 2000r

andreeas7 18 Oct 2007 11:57 2704 9
Texa Poland
    andreeas7
    Level 14  
    Witam
    Przyrząd diagnostyczny , wyświetla mi błąd "przełącznika wewnętrznego "w opcjach sprawdzania immobilaizera - autko czasami ma problem ze szczytanie za pierwszym razem kluczyka po włożeniu do stacyjki ale wystarczy go włożyć drugi raz i jest ok..Antena jest sprawna - ma przejście i opór w granicach 5 om.Sytuacja ta dzieje sie na obydwu kluczykach /jeden nowy nie używany/ wiec sprawa kluczyków odpada.Pytanie czy ten błąd dotyczy moduł przy antenie odbiornika w stacyjce - czy należy jej szukać w innym module umieszczonym w samochodzie .Proszę o jakąś dobra rade osoby które może miały podobny problem z renaultem.
  • Texa Poland
  • Texa Poland
    andreeas7
    Level 14  
    Kluczyk uzywany dla formalnosci przewinąłem i posprawdzałem, oraz przelutowałe połaczenia jest OK .Na drugim nowym jest to samo - wiec napewno to nie problem z kluczykiem.
    genek1000
    Level 35  
    andreeas7 wrote:
    Witam
    Przyrząd diagnostyczny , wyświetla mi błąd "przełącznika wewnętrznego "w opcjach sprawdzania immobilaizera - autko czasami ma problem ze szczytanie za pierwszym razem kluczyka po włożeniu do stacyjki ale wystarczy go włożyć drugi raz i jest ok..Antena jest sprawna - ma przejście i opór w granicach 5 om.Sytuacja ta dzieje sie na obydwu kluczykach /jeden nowy nie używany/ wiec sprawa kluczyków odpada.Pytanie czy ten błąd dotyczy moduł przy antenie odbiornika w stacyjce - czy należy jej szukać w innym module umieszczonym w samochodzie .Proszę o jakąś dobra rade osoby które może miały podobny problem z renaultem.

A co to jest błąd "przełącznika wewnętrznego " ?
    andreeas7
    Level 14  
    Przyrzad diagnostyczny włoskiej firmy"BRAIN BEE ST6000 "rozbudowany , najnowsze aktualizacje oddziele moduły na samochody europejskie i azjatyckie + karty rozszerzeń - błąd wyswietlany jest jako opis - przyrzad nie podał charakterystycznego kodu numerycznego tylko polski opis usterki -"błąd przełącznika wewnetrznego immobilizera" , nie mam w tej chwili tego samochodu juz na wrsztacie , bo samochód odpala i mozna go uzywać , ale błąd wystepuje od czasu do czasu i sprawa dalszej naprawy pozostaje otwarta.
    genek1000
    Level 35  
    andreeas7 wrote:
    Przyrzad diagnostyczny włoskiej firmy"BRAIN BEE ST6000 "rozbudowany , najnowsze aktualizacje oddziele moduły na samochody europejskie i azjatyckie + karty rozszerzeń - błąd wyswietlany jest jako opis - przyrzad nie podał charakterystycznego kodu numerycznego tylko polski opis usterki -"błąd przełącznika wewnetrznego immobilizera" , nie mam w tej chwili tego samochodu juz na wrsztacie , bo samochód odpala i mozna go uzywać , ale błąd wystepuje od czasu do czasu i sprawa dalszej naprawy pozostaje otwarta.

Tak to bywa z urządzeniami nie fabrycznymi, że podają jakieś błędy z kosmosu. Niestety w tym wypadku nie pomogę. Jestem już trochę zmanierowany i dla mnie podstawą jest odczyt defektu z CLIP-a.
    andreeas7
    Level 14  
    Odczyt z CLIP-a podam za jakąś godzinę - jestem umówiony na serwisie , drugi przyrząd diagnostyczny który mam w firmie GUTMAN Mega Macs 50 nie widzi żadnej usterki - w zaistniałej sytuacji masz racje pozostaje tylko diagnoza z CLIP-a.
    mechanik-25
    Level 1  
    Wymień UCH (skrzynka bezpiecznikowa i przekaznikowa pod kierownicą) pózniej oczywiście kodowanie kluczyków i powinno być ok.
    User removed account
    User removed account  
    genek1000
    Level 35  
    mechanik-25 wrote:
    Wymień UCH (skrzynka bezpiecznikowa i przekaznikowa pod kierownicą) pózniej oczywiście kodowanie kluczyków i powinno być ok.

Temat trochę odgrzany (2 lata sic!) Myślę że auto już dawno jeździ.