logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot do tunera Ferguson FX6600 działa tylko z bliska - reklamować czy naprawiać?

lucyferes 18 Paź 2007 16:36 845 7
REKLAMA
  • #1 4390307
    lucyferes
    Poziom 2  
    Kupilem tuner satelitarny Ferguson fx6600 i mam problem z pilotem gdyz lapie mi z odleglosci 1m i jesli trzyma sie go prosto przed tunerem. Wydaje mi sie ze moze dioda odbiorcza jest zle ustawiona ale nie jestem pewien a tuner jest na gwarancji. Reklamowac czy probowac przestawic diode?
  • REKLAMA
  • #2 4390312
    Adam-T
    Poziom 41  
    Ocena: 1096
    A baterie w pilocie nowe?
    Zdecydowanie reklamować :!:

Pozdrawiam
    Adam
  • REKLAMA
  • #3 4390422
    yokoon
    Poziom 29  
    Ocena: 144
    A może panel przedni jest zaklejony folią, w nowych czasami tak jest.
  • #4 4391209
    lucyferes
    Poziom 2  
    Baterie nowe zmienialem zreszta kilkakrotnie na inne, folie odkleilem bo myslalem ze przeszkadza. I dalej nic.
  • #5 4391748
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 4396038
    Malas1984
    Poziom 29  
    Ocena: 85
    Moje zdanie jest takie samo-nic z tym w srodku nie zrobisz bez zerwania plomby,a jak ja zerwiesz to napewno wiesz jaki skutek to moze przyniesc-niech robia w serwisie...
  • REKLAMA
  • #7 4396223
    lucyferes
    Poziom 2  
    Oki to wysle go na seerwis i niech kombinuja.
  • #8 4396237
    Malas1984
    Poziom 29  
    Ocena: 85
    Maja Ci to zrobic jak jest na gwarancji-po co Ty masz sie z tym meczyc...oni sa od tego.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy pilota do tunera satelitarnego Ferguson FX6600, który działa tylko z bliskiej odległości około 1 metra i tylko przy bezpośrednim skierowaniu na tuner. Sprawdzono baterie w pilocie, które były wymieniane kilkakrotnie na nowe, oraz usunięto folię ochronną z panelu przedniego tunera, co nie poprawiło działania pilota. Uczestnicy dyskusji zalecają skorzystanie z gwarancji i reklamowanie urządzenia, ponieważ samodzielna próba naprawy lub regulacji diody odbiorczej wymagałaby naruszenia plomby gwarancyjnej, co może skutkować utratą gwarancji. Sugerują, aby serwis producenta zajął się problemem, gdyż jest to objaw wadliwego działania sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA