logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes 10 Audio CD - problem z mechanizmem pobierania płyt po wymianie lasera

isiek78 18 Paź 2007 20:58 1349 2
REKLAMA
  • #1 4391320
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Witam, zaczęło się od tego, że radio nie czytało płyt, wymieniłem laser, poskładałem do kupy i problem jeszcze gorszy. Radio wciąga płyty i wyrzuca, laser nawet nie drgnie ani nie zaświeci. Działa tylko silniczek, który napędza rolkę pobierania płyt reszta jest "zimna". Podsyłam fotkę jak ustawiłem mechanizm pobierania płyt myśle, że tam coś namieszałem.
    Załączniki:
    • Mercedes 10 Audio CD - problem z mechanizmem pobierania płyt po wymianie lasera DSC00014.JPG (100.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Mercedes 10 Audio CD - problem z mechanizmem pobierania płyt po wymianie lasera DSC00015.JPG (79.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Mercedes 10 Audio CD - problem z mechanizmem pobierania płyt po wymianie lasera DSC00016.JPG (85.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4392171
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Wygląda to na Alpine 2910 z laserem SF 92,5/11-4( nic nie określasz w swoim zapytaniu). Takie zachowanie świadczy o niedostrzeganiu obecności płyty przez czytnik. Sprawdź dokładność połączenia tasiemki 4-o pinowej (elektromagnesy).Świecenie lasera jest w nich trudno dostrzegalne.
    Mam nadzieję,że w nowym laserku nie zapomniałeś o rozwarciu zworki na tasiemce przyłącza czytnika.
    Nie radzę ruszać PR-ka ustalającego prąd palnika (diody). Łatwo uwalić nowy laser.
  • #3 4392622
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Laser stoi jak widły w gnoju cały czas jak go ustawie czy to będzie przy silniczku z tacką czy w połowie, laser nie pracuje żadnych "znaków świetlnych koloru czerwonego"i pracy soczewki, laser to SF 92,5 11-4, zworkę na kablu usunełem. Radio pracuje lecz napęd czytnika nie, jedynie silniczek od rolki wciągającej płyte wciągnie płytę i za chwile ją wyrzuci ale też wysuwa ją z 2 cm i staje.
REKLAMA