logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitoring z zewnątrz. Podgląd na komórce lub komputerze.

cinek64 19 Paź 2007 12:49 3206 5
  • #1 4392914
    cinek64
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Mam pytanie odnośnie monitoringu.

Posiadam internet radiowy.
    Chciałbym mieć podgląd z mojej kamery internetowej przez internet na komórce, albo na innym Komputerze.

Posiadam wewnętrzne IP "10.0.1.106" zewnętrzny jest inny "83.15.45.114".
    Instalowałem już różne programy np: twojakamera, ale nie łączy się program z internetem.
    Czy jesteście wstanie mi pomóc rozwiązać ten problem?
  • #2 4392999
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1238
    Z tego co widzę to jest to łącze DSL TP o symbolu ehp114.internetdsl.tpnet.pl i podstawowe pytanie czy wewnętrzne IP jest to podsiec na zasadzie osiedlówki czy na zasadzie forwardowania IP i w jakim zakresie portów. Obawiam sie ze to jednak normalna siec osiedlowa z dostepem przez router z NAT-em bez żadnego przekazywania IP czy portów, wobec czego bez zastosowania dynalias nic z tego nie będzie.
  • #3 4393025
    cinek64
    Poziom 13  
    Tak to normalna siec osiedlowa wifi z dostępem przez router.
    Spróbuje program No-IP, ale nie wiem czy coś zdziałam.
    Kombinuje drugi dzień i nie daje rady,a chce jedynie wrzucić obraz z kamery na www.
    A i co to jest dynalias.
  • #4 4399371
    irekr
    Ocena: 1238
    Jak wejdziesz na strone www.dyndns.com albo wystukasz w Wikipedii dyndns niewatpliwie bedzie szybciej. To taki patent dla posiadaczy netu o zmieniających sie adresach IP.
    Większośc domowych routerów z modemami ADSL lub bez nich posiada obsługe dyndns wbudowaną.... Wystarczy nieco poczytać.
  • #5 4399574
    mbo
    Ocena: 845
    Usługa InternetDSL ma stałe IP, więc serwisy dynamicznego IP nie są do niczego potrzebne.
    Potrzebne jest przekierowanie jakiegoś portu na IP komputera i jakiś program wrzucający obraz na WWW.
  • #6 4399723
    cinek64
    Poziom 13  
    Problem z tym że ja nie mam możliwości przekierowania portów.A jak bym zalozyl strone na wp.pl czy jest jakis program ktury by wysylal obraz z kamery na tą stronę.
REKLAMA