logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zasada dzialania wew. anteny samochodowej ze wzmacniaczem.

smigo 19 Paź 2007 19:41 2842 4
REKLAMA
  • #1 4394224
    smigo
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam was wszystkich odlad zakupilem sobie radio i podlaczylem pod antene caly czas mam slaby sygnal radia w zwiazku z tym postanowilem wymienic antene i zakupilem wewnetrzna antene ze wzmacniaczem podczas instalacji zaobserwowalem dziwne dzialanie mianowicie kiedy podlaczam antene do gniazda radia sygnal jest nadal slaby natomiast kiedy podlacze sam wewnetrzy bolec bez tej zewnetrznej czesci metalowej nie wiem chyba jakas mas to radio obiera duzo lepiej ? Dlaczego :?:
  • REKLAMA
  • #2 4394498
    tom.jak
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    A czy razem z anteną wymieniałeś cały kabel antenowy z wtyczką? Może masz zwarty kabel. Albo coś z radyjkiem nie tak.
  • REKLAMA
  • #3 4394538
    SP5ANJ
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 656
    A czy podłączyłeś napięcie zasilania +12V do wzmacniacza ???

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 4395452
    harnasx
    Poziom 22  
    Ocena: 264
    Witaj!
    Po pierwsze to ta antena żeby jako tako działała to MUSI być przyklejona do szyby a nie obok szyby do metalowego dachu

Po drugie miałem kiedyś ten wynalazek w samochodzie (kupiłem razem z samochodem) i o mało nie spaliłem się przez to gó.. - pewnego dnia w trakcie jazdy zrobiłe się zwarcie w tym całym "wzmacniaczu" i poszły dymy - dobrze że jechałem ja a nie żona to złapałem to i wyrwałem ze wszystkimi kabelkami. Założyłem nowy kaabel antenowy i dałem kawałek drutu w koszulce termo i działa perfekcyjnie do dziś (antena w Carinie E jest troche nietypowa)
REKLAMA