logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo Espero 1.5 DOHC 16V LPG - skoki obrotów i problemy z tankowaniem gazu

Piszu 21 Paź 2007 10:37 2252 4
REKLAMA
  • #1 4398673
    Piszu
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Mam takie auto i występuje w nim kilka problemów. Jak autko jeździ na gazie to przy dochamowywaniu przy wciśniętym do końca sprzęgle obroty podskakują do około 1900 i jak sie zatrzymam np. na światłach to po jakichś 10 sek. spadają do ok. 900. Problem nr 2 jest taki iż jakoś dziwnie ostatnio tankuje gaz.Kiedyś wlałem za 150zł i mogło by wejść więcej a ostatnio ledwo za 90zł i sie więcej nie zmieściło.Butla raczej była pusta ponieważ jak wracałem rano z pracy to auto zaczęło sie dławic to przełączyłem na benzyne i wszystko było ok obroty takie jak trzeba bez żadnych skoków. Problem nr 3 jest taki iż po wczorajszym tankowaniu dziwnie obroty zaczęły spadać na światłach do ok. 500 aż w końcu zgasł.Butla ma poj. 60dm3 a wczoraj zatankowałem 39,63 litra za 2,26zł na BP i więcej sie nie zmieściło.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4399136
    tom.jak
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Jedź do gazownika, masz pewnie zanieczyszczoną instalację i trzeba ją gruntownie wyczyścić oraz wyregulować.
  • REKLAMA
  • #3 4399770
    MariuszPPP
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Trzeba wyregulować mieszanke oraz sprawdzić poprawność działania silnika krokowego, jeśli chodzi o obroty. Nie wiem też kiedy ostatnio wymieniałeś filtr powietrza, jeśli będzie mocno zabrudzony obroty oraz zużycie też będą wariować.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4527087
    krzysiek99300
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    regulacja pewnie pomoże
  • #5 4528160
    elektromechanik
    Poziom 27  
    Ocena: 194
    Piszu napisał:
    Mam takie auto i występuje w nim kilka problemów. Jak autko jeździ na gazie to przy dochamowywaniu przy wciśniętym do końca sprzęgle obroty podskakują do około 1900 i jak sie zatrzymam np. na światłach to po jakichś 10 sek. spadają do ok. 900. Problem nr 2 jest taki iż jakoś dziwnie ostatnio tankuje gaz.Kiedyś wlałem za 150zł i mogło by wejść więcej a ostatnio ledwo za 90zł i sie więcej nie zmieściło.Butla raczej była pusta ponieważ jak wracałem rano z pracy to auto zaczęło sie dławic to przełączyłem na benzyne i wszystko było ok obroty takie jak trzeba bez żadnych skoków. Problem nr 3 jest taki iż po wczorajszym tankowaniu dziwnie obroty zaczęły spadać na światłach do ok. 500 aż w końcu zgasł.Butla ma poj. 60dm3 a wczoraj zatankowałem 39,63 litra za 2,26zł na BP i więcej sie nie zmieściło.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Na początku sprawdź przepustnicę i wyczyść. Sprawdź też krokowy od przepustnicy najprawdopodobniej coś tam się zacina.
REKLAMA