logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 1998 2.5 TDI - trudności z odpalaniem na zimnym silniku, brak błędów

w.endriu 23 Paź 2007 23:15 2454 2
REKLAMA
  • #1 4408637
    w.endriu
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    Problem był wczesniej taki iz wskazwyło bład czyjnika masy powietrza wymienilłem przepływomierz na nowy BOSCH i błedu juz komputer nie pokazuje odnosnie przepływki.(nie pokazuje zadnego błedu w silniku )Ostatnio zrobiło sie zimno na polku i powstał nowy problem iz auto na zimnym silniku nie pali tak jak powinno trzeba dobrze pokrecić rozrusznikiem zeby zatrybił.Czy ktoś może mi pomóc w usunieciu tej usterki dodam jeszcze iż silnik nie ma przyspieszenia takiego jak powinien miec na ciepłym jest dużo lepiej.Wydaje mi sie ze jeszcze jest zapłon za puźny ale jak go ustawic Vagiem?Prosze o podpowiedzi do czego mógł bym sie dobrać.
  • REKLAMA
  • #2 4412011
    HEJ AUDI
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mialem takie wozisko.Nie bardzo bylem zadowolony z niego.Podstawa w tm silniku to zaplon, jak dobrze ustawiony to bedzie palil malo(900 kilometrow na zbiorniku w trasie) i nie bedzie dymil,cicha praca silnika obroty lekko ponizej800..Bardzo dlugo szukalem mechanika co sie zna na tym ale znalazlem.Podejzewam ze ktoras swieca padla u mnie wszystkie padly<a swiece masz dlugie najlepiej wziasc na wzor jedna .A i czym tansza swieca tym ciezej ja wkrecic, troszke sie mechanik nameczyl zeby je wymienic.Powodzenia.
  • #3 4434928
    w.endriu
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    Powoli dojezdrzam do celu zapłon jest ok wymieniełem filtr paliwa i tak sie nadawał do wymiany ale doszedłem do sedna czyli przekaznik swiec zarowych załancza na swiece napiecie lecz dochodzi tylko do jedenej strony swiec czyli 3 prawych cylindrów po drógiej stronie prądu na swiece nie ma, dopadłem schemat elektryczny i widze ze jest to na dwóch bezpiecznikach i moje pytanie brzmi gdzie te bezpieczniki znajde ?oczywiscie bezpieczniki znajdujace sie na schemacie za przekaznikiem.
REKLAMA