logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Plasma Monitor Philips 420P10/00 - wywala bezpiecznik po włączeniu

peter08 25 Paź 2007 23:37 1161 4
REKLAMA
  • #1 4415462
    peter08
    Poziom 11  
    Witam!
    Dostałem plasme philips, był uwalony bezpiecznik( ten za gniazdem zasil.obok 3 traf). Wymieniłem bezp i tv uruchomił sie w stby i w chwili jak włączałem z pilota na chwile mrugneła dioda z czerwonej na zieloną i bezpiecznik wywaliło :(
    Nie jestem żadnym specem elektronikiem :) ale jak by ktoś może przybliżył co i jak to bym pogrzebał:)
    Ma ktos jakies pomysły co sie stało?

pzdr,

Na stronie głównej forum jest opcja - Pokaż moje posty. Ile razy mam przenosić do właściwego działu (Początkujący) i kasować powielone tematy?
    Pisownia!
    Przeniosłem z TV.[Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • #2 4415520
    sylwana-el
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Witam ; proszę wymienić pozystor (element zasilający pętlę cewki rozmagnesowującej) i problem powinien zniknać.
    Pozdrawiam.

Moderowany przez obcy7:

W tv plazmowym?

• REKLAMA
  • #3 4415983
    peter08
    Poziom 11  
    witam!
    A mógłbyś przedstawic cos bliżej, jak sie za to zabrac i co to jest ten pozystor :)
  • REKLAMA
  • #4 4416041
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 538
    peter08 napisał:
    jak sie za to zabrac i co to jest ten pozystor :)

Jak wskazał wyżej, w nocie moderator, tutaj nie znajdziesz pozystora. Porada jest błędna i zasługuje na naganę.
    Proponuję udać się z tym monitorem do właściwego serwisu, ponieważ usterka nie wygląda na banalną i nie jest do usunięcia chałupniczymi metodami.
  • #5 4421663
    ARservice
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    no jesli wywalilo bezpiecznik w zasilaniu sieciowym to raczej masz problemy z przetwornica,wywalac ci bedzie bezpieczniki dopoki nie wezmiesz miernika i nie sprawdzisz wartosci elementow.Jesli nie masz takowego urzadzenia niestety servis.
    Pozdrawiam
REKLAMA