logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

0x0000007B mimo iż dysk pracuje w trybie Compatybile

sky_walker1 11 Cze 2009 16:11 1827 9
REKLAMA
  • #1 6643129
    sky_walker1
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam mam taki problem z laptopem ASUS X58LE-EX137X mianowicie kopiłem go nowego bez systemu operacyjnego i chce zainstalować system Windows XP i przy informacji "Aby zainstalować system Windows Xp naciśnij klawisz ENTER" klikam klawisz enter a tu wyskakuje mi informacja podana na obrazku 0x0000007B mimo iż dysk pracuje w trybie Compatybile
    I co robić dalej????Proszę o odpowiedzi :):):)
  • REKLAMA
  • #2 6643139
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Z instalką systemu zintegruj sterowniki SATA lub jeśli masz w biosie możliwość ustaw SATA na Compatybile.
  • REKLAMA
  • #3 6643188
    sky_walker1
    Poziom 11  
    już zmieniałem na Compatybile i przy informacji "Aby zainstalować system Windows Xp naciśnij klawisz ENTER" klikam klawisz enter i następuje restart kompa lub zawiecha..na laptopie nigdy nie byl zainstalowany system a producent daje na CD sterowniki pod Viste i XP.co może być nie tak
  • REKLAMA
  • #5 6643217
    tronic1
    Spec od komputerów
    W tej chwili trudno jeszcze powiedzieć. Po zmianie opcji w biosie zapisałeś ustawienia ? Wyłącz laptopa na chwilę, włącz ponownie i wystartuj z płyty.
  • #6 6643292
    sky_walker1
    Poziom 11  
    i lipa zgasiłem laptopa i znowu to samo...co tu robić dalej?????

Dodano po 2 [minuty]:

kneefer napisał:
    Zaraz po rozpoczęciu ładowania płyty z instalatorem XP-ka, na dole w pasku pojawiają się pytania, czy zainstalować odpowiednie sterowniki dyskowe.

nie w laptopie na stacjonarce da rade bo jest stacja dyskietek

Dodano po 15 [minuty]:

A instalował już ktoś XP'eka na tym laptopie????????
  • #7 6643614
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    :arrow: sky_walker1, w trybie natychmiastowym tj. przed napisaniem kolejnej wiadomości, dotychczasowe niechlujstwo proszę poprawić.
  • REKLAMA
  • #8 6643709
    tronic1
    Spec od komputerów
    Daj screena z biosu z ustawieniami SATA lub zintegruj sterowniki SATA z instalką.
  • #9 6646514
    sky_walker1
    Poziom 11  
    Nie wiem dlaczego ale nawet Vista nie che się zainstalować bo wyskakuje błąd stopu. Nie wiem czy czasami nie jest uszkodzony dysk.
  • #10 6646519
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Dość. Wróżek tutaj nie ma. Ponadto, domyślam się, że błąd to 0x0000007B. Wtedy należy zintegrować sterowniki, o czym napisał już tronic1. Wygląda na to, że Kolega w ogóle nie czyta tego co piszemy. Ponadto, prosiłem o poprawę niechlujstwa, którą Kolega zlekceważył. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy monitora Philips 109S, który po wymianie spalonego bezpiecznika natychmiast przepala nowy. Sugerowane przyczyny usterki to uszkodzone tranzystory kluczujące w przetwornicy lub problem w układzie rozmagnesowywania. W celu diagnostyki zaleca się sprawdzenie przetwornicy oraz próbę odłączenia pętli rozmagnesowującej; jeśli po tej czynności bezpiecznik nie ulegnie przepaleniu, podejrzanym elementem jest pozystor w obwodzie rozmagnesowywania. Dodatkowo wskazano na możliwość występowania zimnych lutów jako przyczyny problemu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA