logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mozilla Thunderbird - po resecie komputera brak maili

Ficu 29 Paź 2007 19:57 4677 3
REKLAMA
  • #1 4427606
    Ficu
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    Witam,
    dzisiaj musiałem zresetować komputer bo się zawiesił. Po uruchomieniu włączyłem thunderbirda i zobaczyłem okienko z konfiguracją konta (tak jak za 1 razem). Skonfigurowałem i chyba źle, że to zrobiłem - maili dalej nie ma..
    Później zacząłem szperać w internecie i znalazłem: http://mozillapl.org/wiki/Przywracanie_utraconych_danych
    niestety jest już na to za późno.. Pliki nowej konfiguracji zastąpiły stare.

Da się to jakoś odzyskać? Straciłem ok 60 ważnych maili..
  • REKLAMA
  • #2 4428000
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Masz raczej marne szanse na odzyskanie tych danych.

Pozostają jedynie programy do odzyskiwania danych.
  • REKLAMA
  • #3 4428020
    Ficu
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    No to ładnie się urządziłem..
    A tak w ogóle to normalne że po resecie komputera mogą dziać się takie rzeczy? (firefox też zgubił zapamiętane hasła)
  • #4 12358090
    tknefel - GORKY
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam
    Widzę że temat jest dość stary. ale może ktoś będzie w stanie mi pomóc.
    Po przeniesieniu domeny na inny hosting miałem problemy z utworzeniem tam konta pocztowego. Po utworzeniu i połączeniu się TB z kontem pocztowym okazało się że wszystkie maile w Thunderbirdzie zniknęły.
    Udało mi się odzyskać katalog tej poczty z wszystkimi plikami Thunderbirda jak również wszystkie pliki poczty z poprzedniego hostingu. Co ciekawe w opcjach zaznaczone jest aby pliki z serwera nie usuwał. Po skopiowaniu plików i uruchomieniu TB katalogi poczty były widoczne przez ok 3s. Potem znikają. W katalogu (na dysku) poczty TB też znikają. Dopiero po usunięciu konta. Skopiowaniu plików i ponownym utworzeniu poczty w TB pliki przestały znikać. Z katalogu TB na dysku natomiast nadal nie są widoczne w koncie pocztowym TB. Plików jest ok 1,5GB
    Pytanie co zrobić aby TB zaczął widzieć pliki poczty?
    Z góry dziękuje za pomoc
REKLAMA