logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać utracone maile w Thunderbirdzie po zniknięciu wiadomości?

erniepyle 26 Maj 2008 20:13 4170 4
REKLAMA
  • #1 5183917
    erniepyle
    Poziom 10  
    Witam,

mam taką sytuację: po 4 dniach bez używania kompa włączyłem Thunderbirda i przez chwilę było wszystko ok, po czym zjadł mi wszystkie maile z całego roku (najnowsze są z maja 2007).

W firmie zajmującej się odzyskiwaniem danych polecono mi się tu spytać - ponoć można samemu taki problem naprawić.

z góry dzięki za pomoc, to b. ważne dla mnie wiadomości...

Proszę zapoznać się z Regulaminem Forum punkty 11 i 11.2 oraz poprawić nieco chaotyczną obecną treść pytania.
    Czy to znaczy, że na serwerze poczty nie zachowały się kopie e-maili ?
    Przemcio
  • REKLAMA
  • #2 5187466
    Mariusz G.
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    Jak to zjadł? (pogryzł, przeżuł i połknął?) Skasował czy tylko przestał wyświetlać? Przede wszystkim musisz doprecyzować treść. Jaki system, czy ktokolwiek mógł w tzw międzyczasie korzystać z kompa, jak jest Thunderbird skonfigurowany (czy tak samo jak przed tragedią).
    Patrzcie ludzie, to personel kwalifikowany i wyspecjalizowany w data recovery nie zechciał dać sobie rady?!
  • REKLAMA
  • #3 5187549
    BIGOLSEN
    Poziom 31  
    Ocena: 45
    Przyznam , że też nie bardzo zrozumiałem co się stało z tymi mailami . Może nadal znajdują się np. w koszu ? Na wszelki wypadek niczego nie zapisuj na ten dysk , skoro to takie ważne . Przeskanuj dysk w demo programu R-Studio i podglądnij historię zapisu plików Thunderbirda .

Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #5 5194782
    pgoral
    Poziom 26  
    Ocena: 107
    To niekoniecznie jest problem z dyskiem. Czy pliki z katalogu profiles są?

Powodów może być wiele - jeżeli fizycznie pliki istnieją (są tekstowe - w nich treści maili wraz z nagłówkami etc) to spokojnie sobie odtworzysz - tylko zrób najpierw kopię całego katalogu z profilami.

Musisz jaśniej opisać problem. Czy w programie pocztowym widać katalogi poczty, czy nic nie widać. Czy wiesz gdzie szukać plików swojego profilu i jeżeli tak to czy one się tam znajdują?

A może wystarczy samo porządkowanie folderów?

Za mało wiemy by cokolwiek pomóc.
REKLAMA