Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

VW POLO 1,7 SDI 98' przerywa

30 Paź 2007 13:22 5523 6
  • Poziom 9  
    Witam

    Mam VW Polo Variant 1.7 SDI 98' . Podczas porannego rozruchu gdy włączę wsteczny, wycofam i przełączam na 1 bieg samochodzik zaczyna przerywać i się dławić. Teraz takie sytuacje zdarzają się również na ciepłym silniku.
    Do tego dochodzi taka przypadłość (pewnie z tym związana) że gdy jadę stałą prędkością np. na 3 biegu 1500obr/min to zaczyna przerywać i szarpać.

    Wymieniłem niedawno wszystkie filtry, świece i czujnik świec, myślałem że mu przejdzie ale niestety. Może to padnięty wtryskiwacz, albo pompa siada??

    Może ktoś z Was miał takie objawy albo jest specem od diesli??

    Proszę o pomoc.
  • Poziom 17  
    Witam!
    A co VAG na takie zachowanie?
    Ja podejrzewałbym sterownik pompy. Podepnij auto pod komputer i zobacz co Ci wykaże.
    Pozdrawiam
  • Poziom 16  
    Jesli VAG nic nie wykaże, to ja proponuję zająć się czujnikiem temperatury.
    Pozdro!
  • Poziom 9  
    VAG nic nie wykazał..........oprócz tego że na włączonym silniku pokazywało falowanie obrotów.
    Michał a o który czujnik temperatury chodzi?? Do tej pory wymieniłem ten od temperatury powietrza zasysanego.
    Powiem tak......... trochę czasu minęło i do tej pory wyciąłem katalizator bo był już tak zamulony że tragedia. Co do objawów to zostało szarpanie przy stałych prędkościach i przy porannym odpaleniu silnik chodzi na takich obrotach jak traktor ;) ale tylko przez chwilę. Do tego mogę jeszcze dołożyć objaw typu: gdy chcę się dosyć szybko rozpędzić albo kogoś wyprzedzić to przy zmianie biegów samochód wpada w tzw. turbo dziurę (2-3sekundy) po czym jest takie szarpnięcie do przodu i wtedy idzie. Jest to odczuwalne na każdym biegu.
    Z tego co zauważyłem to raczej obstawiałbym na jakiś czujnik który odpowiada właśnie za kont wtrysku.
    Może teraz trochę bardziej opisałem problem :D j ktoś z Was wie o co kaman
  • Poziom 10  
    Mam ten sam problem. Jak mu na jalowym biegu gazuje to strasznie kopci na czarno, az sadzą wali z rury. Jak go rozpędzam to wpada w taką turbodziurę jak by nie chciał ciągnąc a zaraz dostaje kopa, czasem potrafi podczas jazdy przerywac jak by sie zapowietrzał. Wymienione filtry i szczelny układ paliwowy. Nie wiem co może być , POMÓŻCIE ??!!!
  • Poziom 10  
    Panowie rozwiązaliście problem ???
    Bo mam taki - sam i nie wiem za co się zabrać
    Filtr paliwa wymieniłem i nie pomogło również...
    NAPISZCIE JAK JUŻ DOSZLIŚCIE DO USTERKI
  • Poziom 1  
    Witam.Odświeże temat bo nie chce zakładać nowego.Udało się komus rozwiązać ten problem?Na forum rover wyczytałem, że przyczyną mogą być naderwane przewody idące do pompy wtryskowej-były naderwane i po ponownym podłączeniu objawy zniknęły.Jutro sprawdzę to u siebie(golf 4 sdi).