Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

windows xp :-)

badboy23 28 Lis 2003 21:33 4292 34
  • #1 28 Lis 2003 21:33
    badboy23
    Poziom 27  

    mam taki problem instalowałem 2 miesiące temu system i chodzi ok ale przestały mi się włączac pewne aplikacje jak naprzykład : pomoc i obsługa techniczna i Informacje o systemie dlaczego po instalacji chodziło to nie instalowałem łatek chocasz poprzednio instalowałem nakładki i myslałem że dlatego nie chodzi to ale po sformatowaniu i instalacji sytemu było ok więc myslałem że jest ok pare dni chcałem włączyc Informacje o systemie i ni chu.......... wię nie wiem co jest może wy wiecie dzięki ża pomaganie mi i czytanie moich postów dzięki :)

    0 29
  • #2 28 Lis 2003 22:52
    rewik
    Poziom 18  

    Mialem podobny problem, powodem był wirus z tego co pamietam był to coral.w32.

    0
  • #3 29 Lis 2003 21:38
    Karoluss
    Poziom 21  

    Może używałeś jakiegos programu do czyszczenia Rejestru Windows

    0
  • #4 30 Lis 2003 12:43
    badboy23
    Poziom 27  

    nie używałem jakiego kolwiek jakiegos programu do czyszczenia Rejestru Windows że miałem tak kilka raży i po formatowaniu było ok

    0
  • #5 30 Lis 2003 12:50
    Karoluss
    Poziom 21  

    Proponuje Nakładkę Windows XP ! Bez formatu !

    0
  • #6 30 Lis 2003 14:08
    Jaco18
    Poziom 26  

    No nie wiem czy nałożenie na stary popsuty windows nakładki pomoże - zawsze po formacie i zainstalowaniu od nowa masz 100% pewności, tak nameczysz się i naczekasz a tu może nic nie dać :)

    Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem ... problemy mogą wynikać też z tego że np: nie masz oryginalnego windowsa (o ile nie masz) lub nie zarejestrowałeś go przez internet. Wiem ze jak sie ma wersję XP professional powiedzmy niecąłkiem legalną ;) to mogą się z nim dziwne rzeczy dziać, nawet po wgraniu pewnych "poprawek" :D Za to bezbłędnie działa Corporate Edition.

    0
  • #7 30 Lis 2003 16:33
    Tremolo
    Poziom 43  

    utwórz na pulpicie plik info.diz albo info.nfo któryś z tych dwóch powinien być otwieranyt przez kreator informacji o systemie.

    Ewentualnie przesadziłeś z ilością cracków na kompie, przepchałeś rejestr i inne bajery...

    0
  • #8 01 Gru 2003 03:02
    Zbynia
    Poziom 31  

    a może bawiłeś się msconfig - można tam wyłączyć pewne rzeczy.........

    0
  • #9 01 Gru 2003 13:07
    badboy23
    Poziom 27  

    nie nie bawiłem się :D :Fade-color

    0
  • #10 01 Gru 2003 18:19
    _MarSs_
    Poziom 16  

    Mnie się wydaje, że problem tkwi gdzieś indziej = aktywacja.

    Zauważyłwm, że po wgraniu XP SP1 od razu brak mozliwości sciągnięcia aktualizacji, skożystania z helpa www i innych supportów.
    Bez instalacji SP1 mozliwości te giną po około 50 dniach albo uruchomieniach. W wersji corporate nie giną wcale. Jest też taki crack co powoduje "autoryzację" winXP ale jakoś dziwnie działa, kilka systemów go przyjmuje i jest OK, a czasami wogóle nie działa.

    Pozdrawiam
    Marek

    0
  • #11 01 Gru 2003 20:37
    badboy23
    Poziom 27  

    a masz może tego traka a jak nie to gdzie moge go dostac?

    0
  • #12 01 Gru 2003 21:43
    JACU626

    Poziom 26  

    Mam xp od maja i jak tylko mi sie coś sypie zapuszczam reg-cleanera, pomaga zawsze i wszystko do normy wraca bez przeinstalowywania. W win-98 tylko format pomagał :D

    0
  • #13 01 Gru 2003 23:29
    Leszkor
    Poziom 18  

    Mam WinXP Prof od 2lat i uzywam takze RegClean teraz mam najnowsza wersje JV16 Byla w polskim Chipie. Jesli cos chce wiedziec o systemie to uzywam AIDA32 polecam.

    0
  • #14 02 Gru 2003 00:06
    ggrunge
    Poziom 17  

    dopiero teraz czytajac wasze posty, zauwazylem ze rzeczywiscie odkad zainstalowalem SP1 do moejgo XP Prof to nigdy mi sie nie pojawila ikonka w trayu o automatycznych aktualizacjach, ciekawa sprawa...

    Pozdrawiam

    0
  • #15 02 Gru 2003 12:52
    tygrys5232
    Poziom 18  

    Co do "legalnej" (cos jak gdyby) aktywacji to poszukaj w sieciach p2p lub www.google.pl .
    Potrzebujesz crack do aktywacji oraz antyszpiega.

    0
  • #16 02 Gru 2003 21:55
    Leszkor
    Poziom 18  

    Wazne jest czy tojest Win.XP Prof. czy Home wersja

    0
  • #17 02 Gru 2003 22:12
    Tomek11r
    Poziom 22  

    :arrow: badboy23 programem XP-AntiSpy wykasowałeś prawdopodobnie konto pomocy technicznej. Bill sobie tego pewnie nie życzy :D

    0
  • #18 03 Gru 2003 04:55
    kamikaze
    Poziom 13  

    Dlaczego Bill jest najbogatszym człowiekiem na świecie? odp: Microsoft, za błędy się płaci. Moja rada: format c:\ to jest najlepsze wyjście ze wszystkich kłopotów związanych z win xp pro i zmian go na win home który też jest parchty ale mniej niż pro ;)

    0
  • #19 04 Gru 2003 15:51
    badboy23
    Poziom 27  

    co to jest XP-AntiSpy ??

    0
  • #21 05 Gru 2003 20:02
    Group_W
    Poziom 13  

    chopie 2 miesiące , to bardzo długo , lepiej zrób nowy sys !!!

    0
  • #22 10 Gru 2003 21:23
    Leszkor
    Poziom 18  

    Musze powiedziec ze z calego smiecia o nazwie Windows to Win XP Prof. jest najlepszy. Ale tez zauwazylem ze u mnie to samo sie dzieje n.p. pojawia sie i znika znak glosnosci chocaz mam ustawione pokazywanie na stale. Jednak nie moge powiedziec od kiedy to sie dzieje. Pewne jest ze system sam sie dostraja jesli mozna uzyc tego slowa. To mi nie przeszkadza poniewaz mam zainstalowane inne programy ktore wypelniaja te luki.

    0
  • #23 10 Gru 2003 23:18
    gradek
    Poziom 10  

    badboy23 napisał:
    mam taki problem instalowałem 2 miesiące temu system i chodzi ok ale przestały mi się włączac pewne aplikacje jak naprzykład : pomoc i obsługa techniczna i Informacje o systemie dlaczego po instalacji chodziło to nie instalowałem łatek chocasz poprzednio instalowałem nakładki i myslałem że dlatego nie chodzi to ale po sformatowaniu i instalacji sytemu było ok więc myslałem że jest ok pare dni chcałem włączyc Informacje o systemie i ni chu.......... wię nie wiem co jest może wy wiecie dzięki ża pomaganie mi i czytanie moich postów dzięki :)


    Wszystko to może być zależne od braku łatek ze strony Windows Update przede wszystkim Service Packa, co chroni twojego kompa od dziur typu np. "Blaster Worm" - dziury wykrytej przez polskich informatyków.

    0
  • #24 11 Gru 2003 11:27
    badboy23
    Poziom 27  

    zładkami tez miałem i to samo było
    a ja mam windowsa z itegrowanom sp1
    i bez tez miałem
    tak i tak jest to samo

    0
  • #25 12 Gru 2003 13:08
    c4
    Poziom 16  

    badboy23 napisał:
    mam taki problem instalowałem 2 miesiące temu system i chodzi ok ale przestały mi się włączac pewne aplikacje jak naprzykład : pomoc i obsługa techniczna i Informacje o systemie dlaczego po instalacji chodziło to nie instalowałem łatek chocasz poprzednio instalowałem nakładki i myslałem że dlatego nie chodzi to ale po sformatowaniu i instalacji sytemu było ok więc myslałem że jest ok pare dni chcałem włączyc Informacje o systemie i ni chu.......... wię nie wiem co jest może wy wiecie dzięki ża pomaganie mi i czytanie moich postów dzięki :)


    Mam w sumie teraz taki sam problem. Mój antyvirus wykrył W32.Blaster.E.Worm. ale nie może tego usunąć. Nie moge go sam usunąć bo nie moge włączyć ani informacji o systemie, ani msconfig. POMOCY.

    0
  • #26 12 Gru 2003 13:26
    music
    Poziom 27  

    Wszyscy nażekają na systemy microsoftu, a ciekawe ile osób używa legalnych wersji Windowsa??? Może ankietka??? :D

    0
  • #27 13 Gru 2003 09:06
    Leszkor
    Poziom 18  

    Obojetne legalne czy nie legalne . Windows jest najgorszym systemem. Mialem juz kupowane w sklepie i bylo to samo g... Teraz mam problem z Explorer jesli chce wyslac E-Mail z SSL to wlacza mi sie napis ze termin waznosci zertifikatu skonczyl sie. Termin waznosci jest do polowy przyszlego roku . Jest luka w explorer ktora takie cuda sprawia.

    0
  • #28 16 Gru 2003 16:17
    gradek
    Poziom 10  

    Mam w sumie teraz taki sam problem. Mój antyvirus wykrył W32.Blaster.E.Worm. ale nie może tego usunąć. Nie moge go sam usunąć bo nie moge włączyć ani informacji o systemie, ani msconfig. POMOCY.[/quote]

    Po pierwsze brak ci łaty "Blaster Worm". Co do usunięcia Blaster Worm to spróbuj uruchomić MKS_VIR online ze strony www.

    0
  • #29 17 Gru 2003 14:54
    cerrber
    Poziom 11  

    Usuwa się go bardzo prosto: Alt+Ctrl+Del - procesy - trzeba znaleźć proces Msblaster i go zakonczyć - potem w katalogu windows znaleźć msblaster.* i skasować go.:)) a potem juz tylko albo firewalla np. Cerio PF, lub łatke z microsoftu se scignąć;)

    0
  • #30 17 Gru 2003 15:50
    c4
    Poziom 16  

    Tak cerrber może i masz racje ale jak napisałem wyżej ja nie moge włączyć alt+ctrl+delete. Naciskam to i tylko miga mi to okienko i gaśnie. Nie moge wylonczyć tego procesu.

    0