logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się komputera przy używaniu internetu - D-Link DWL-520+

GoAway 02 Lis 2007 10:32 1319 4
REKLAMA
  • #1 4439081
    GoAway
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam,

Nowy komputer - intel core 2 duo, płyta główna gigabyte , 1 giga ramu itd (parametry szczegółowe pózniej)

Karta sieciowa: Bezprzewodowa karta sieciowa D-Link DWL-520+

Sprawa wygląda tak: jak włącze kompa i nie uzywam netu wszystko gra, w momencie uzywania internetu np cały czas przy probie pobrania listy kontaktów komp sie zawiesza - zero reakcji nawet na crtl+alt+delete.
    Trzeba restartować. Ci z internetu mowią ze to nie ich winia ze wszystko ok. Ci z serwisu( bo komp na gwarancji) mowią ze cały sprzęt sprawny. Karta sieciowa była wiemiana na inną - ten sam model bo dostawca internetowy tylko takich modeli uzywa.

Gdy podłaczałem i innej osoby internet przez wbudowaną sieciówke w płyte głowa był dobrze.

I teraz moje pytanie. Czy da sie odbierać sygnał do jakiegos urządzenia zewnetrznego (ruter, cokolwiek) a pozniej z niego kablem sieciowym do kompa?
  • REKLAMA
  • #2 4439105
    Uszol 1990
    Poziom 29  
    Ocena: 72
    A jaki masz zasilacz w kompie ?
    Czy przy grach lub obciążeniu kompa nie wiesza sie ?
  • REKLAMA
  • #3 4439157
    GoAway
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    przy grach nie sprawdzałem, ale dawałem na ful obciazenie procka bez podłaczenia do netu zeby sprawdzic własnie czy to napewno tu jest problem, i sie nie zawieszał
  • REKLAMA
  • #4 4439186
    Uszol 1990
    Poziom 29  
    Ocena: 72
    Napisz jaki zasilacz posiadasz. I jeśli masz miernik sprawdź napięcia jak się zachowują bez połączenia radiowego i jak się połączysz.
  • #5 4439208
    paawel
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Witam.
    Typowa sprawa dla niektórych kart bezprzewodowych w połączeniu z niektórymi płytami głównymi.
    Znam kilka kompóterów które mają dość podobny problem i nikt nie jest w stanie pomóc-- zresztą kiedyś już poruszałem temat na elektrodzie, ale porady to takie: wirusy, zły system, zasilacz, itd, itp -- szczerze mówiąc próbowałem wszystkiego i do bani.
    Temat podsumował bym tak -- niektóre karty nie "trawią" niektórych płyt głównych i pewnie już tak zostanie.
    Moja rada to tak -- kup sobie AP(niekoniecznie jakiś z wyższej półki) postaw go w trybie klienta, napewno masz sieciówkę LAN na płycie to podłączysz go poprzez LAN i po sprawie.
    AP np taki http://www.dipol.com.pl/punkt_dostepowy_wa-2204c_ap-apc_54mbps_N2647.htm
REKLAMA