Witam wszystkich forumowiczów i proszę was o pomoc w zrobieniu programu, aby działał poprawnie bo ja próbuje ale nie wychodzi, a polecenie brzmi następująco:Zdefiniuj tryb rekordowy zawierający pola:
-nazwisko,imię typu string oraz wiek typu integer.
Zadeklaruj tablicę, której elementami są oba rekordy.Napisz program pozwalający wczytywać kolejne rekordy do tablicy,oraz wybierający osoby dorosłe,dzieci do lat 3,określoną literę rozpoczynającą nazwisko oraz ewy do lat 3.Cały patent polega na tym iż musi być to napisane tylko w tp 7.0,a nie w c++.Program musi działać tak aby zapamiętywał odrazu wpisywane informacje dotcz.imienia ,nazwiska,wiek.
mój nieskończny program:
Zrobiłem coś takiego ale nie chce działać nie wiem co trzeba naprawić proszę o pomoc?
-nazwisko,imię typu string oraz wiek typu integer.
Zadeklaruj tablicę, której elementami są oba rekordy.Napisz program pozwalający wczytywać kolejne rekordy do tablicy,oraz wybierający osoby dorosłe,dzieci do lat 3,określoną literę rozpoczynającą nazwisko oraz ewy do lat 3.Cały patent polega na tym iż musi być to napisane tylko w tp 7.0,a nie w c++.Program musi działać tak aby zapamiętywał odrazu wpisywane informacje dotcz.imienia ,nazwiska,wiek.
mój nieskończny program:
program fkdl;
type
ident=record
imie,
nazwisko:string[20]
end;
wiek=record;
lata:integer;
end;
const
n_max=30;
var
dane:array[1..n_max] of osoba;
baza:file of osoba;
koniec:boolean;
n:integer;
procedure czytaj(var prac:osoba);
begin
end;
procedure wyswietl(prac:osoba);
begin
end;
itp.
i na koniec repeat
case menu of
1:wszyscy;
2:if n<n max then
begin:=n+1;
end;
3:wiek pow.18;
4:ewy do 3 lat;
5:pierwsza litera nazwiska;
begin
zapisz(n);
koniec:=true
end
end
until koniec;
end.Zrobiłem coś takiego ale nie chce działać nie wiem co trzeba naprawić proszę o pomoc?
Moderowany przez jankolo:Przeniosłem z działu Komputery Software