logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć okno logowania w Windows i logować się bez hasła?

Andu 04 Lis 2007 23:22 29577 22
REKLAMA
  • #1 4447454
    Andu
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Mam wydawało by się banalny problem (jak widać nie dla mnie :) )

Logując się do windows używałem hasła dostępu. Obecnie chcę pozbyć się tej funkcjonalności - a precyzyjniej wyłączyć ja. Myślałem że jak zakoduję kompa żeby hasło był bez znaków, to interface logowania się nie będzie pojawiał - niestety byłem w błędzie. Powiedzcie mi jak to zrobić żeby wimdows otwierał się bez okna logowania

dzięki i pozdrawiam

andu
  • REKLAMA
  • #2 4447463
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Podaj puste hasło (Enter) i zmień sposób logowania.
  • #3 4447500
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Usuń niepotrzebne profile wyłącz konto gościa w swoim profilu usuń hasło i tak samo jak napisał poprzednik zmień sposób logowania i powinno zadziałać.
  • REKLAMA
  • #4 4447506
    Andu
    Poziom 11  
    Dzięki,

ale właśnie podaję puste hasło, a potem podczas otwierania windows pojawja sie okno logowania - a ja nie chcę żeby tak było. Chcę żeby otwierał się od razu.

pozdrawiam

andu
  • #5 4447535
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 183
    Andu napisał:
    podaję puste hasło, a potem podczas otwierania windows pojawja sie okno logowania - a ja nie chcę żeby tak było. Chcę żeby otwierał się od razu.

Który Windows?
  • REKLAMA
  • #6 4447558
    Andu
    Poziom 11  
    Windows XP prof,

Mam do Was prośbę - ja nie do końca orientuję się w temacie, dzięki za podpowiedzi i wyrozumiałość ale jak chcecie naprawdę pomóc to Wasze podpowiedzi powinnny być bardziej precyzyjne.

dzięki i pozdrawiam

andu
  • #7 4447568
    maxservice
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Start -panel sterownia -> konta użytkowników -> zmień sposób logowania użytkowników odznacz opcję użyj ekranu powitalnego oraz "użyj szybkiego przełączania użytkowników -> zastosuj opcje -> reset kompa i powinno hulać.
  • #8 4447591
    Andu
    Poziom 11  
    Zrobiłem tak jak napisałeś i pojawił się komunikat:

"Ostatnio zainstalowany program wyłączył ekran powitalny i szybkie przełączanie użytkowników. Aby przywrócić tę funkcję musisz odinstalować program. Następująca nazwa pliku może pomóc w zidentyfokowaniu programu, który wprowadził zmiany: RtlGina2.dll"

Co teraz ?

dzięki i pozdro

andu
  • #10 4447613
    Andu
    Poziom 11  
    Co to jest za program?

pozdrawiam

andu
  • REKLAMA
  • #11 4447629
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Program resetuje w rejestrze ustawienia logowania przez inny system i wraca do standardowych ustawień systemu. W twoim przypadku powinien przestawić to żeby logowanie systemu nie wykrywało programu do karty sieciowej radiowej tylko korzystało z domyślnego pliku windowsa.
  • #12 4447633
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Start>Uruchom i wpisz "control userpasswords2" (oczywiscie bez cudzyslowow). W nowo otwartym oknie odznacz "Aby uzywac tego komputera... (itd)".
  • #13 4447675
    Andu
    Poziom 11  
    Dzięki Wam wszystkim.

Każdy mi pomógł na swój sposób.
    I programik się przydał i cała reszta

Panowie jeszcze raz wielkie dzięki

pozdrawiam

andu
  • #14 4447732
    dzojstik
    Poziom 13  
    Miałem kiedyś podobny numer po zainstalowaniu NET Framework - zawsze po włączeniu komputera pojawiało się okno logowania. Pomógł wtedy DoctorTweak XP 1.75 (może jest nowsza wersja?), w którym jest opcja włączenia auto logowania do systemu.
    Jak wyłączyć okno logowania w Windows i logować się bez hasła?
  • #15 4448216
    GrEG0
    Poziom 14  
    A polecenie:

control userpasswords2

probowales moze ?
    Moze pomoze ;)
  • #16 4589648
    thomas3650
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!!!

Ja mam inny problem a mianowicie usuwałem niepotrzebne konta i usunąłem swoje i teraz nie wiem co dalej zrobić, czy jest jakaś możliwość aby je odzyskać jest to dla mnie bardzo ważna sprawa!!!!
  • #17 4592474
    Andu
    Poziom 11  
    Ja bym zaryzykował przywracanie systemu, powinno pomóc
  • #18 4592504
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4854
    thomas3650 napisał:
    Witam!!!

Ja mam inny problem a mianowicie usuwałem niepotrzebne konta i usunąłem swoje i teraz nie wiem co dalej zrobić, czy jest jakaś możliwość aby je odzyskać jest to dla mnie bardzo ważna sprawa!!!!

Uruchom komputer w trybie awaryjnym i zaloguj się jako Administrator , o ile tego konta nie usunąłeś .
  • #19 4592916
    thomas3650
    Poziom 11  
    Oki ale co dalej po zalogowaniu w trybie awaryjnym????
  • #21 4592973
    thomas3650
    Poziom 11  
    Czyli z tego co rozumiem mam sobie założyć nowe konto?? ale jak zrobić aby wrócił dawny wygląd i konfiguracja wimdows z tam tego usuniętego konta???
  • #22 4592981
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4854
    Najpierw odszukaj katalog z twoim starym profilem w folderze Document & Setting , następnie zmień nazwę tego folderu , potem zrób sobie ponownie nowy profil i skopiuj do folderu tego nowego profilu wszystkie dane z tego starego .
  • #23 4593071
    thomas3650
    Poziom 11  
    Dzięki za pomoc, może do końca nie wrócił taki wygląd windowsa ale większość jest po staremu. Mam jeszcze jedno pytanie czy da radę odzyskać ulubione z firefoxa bo tak szczerze mówiąc to najbardziej mi na tym zależy??

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyłączenia okna logowania w systemie Windows XP Professional i umożliwienia automatycznego logowania bez konieczności wpisywania hasła. Użytkownik próbował ustawić puste hasło, jednak ekran logowania nadal się pojawiał. Zaproponowano wyłączenie ekranu powitalnego oraz szybkiego przełączania użytkowników w panelu Konta użytkowników, jednak pojawił się komunikat o konflikcie z plikiem RtlGina2.dll, wskazującym na ingerencję zewnętrznego oprogramowania (sterownika karty sieciowej radiowej). Wskazano na narzędzie XP_FixLogon.zip, które resetuje ustawienia logowania w rejestrze do domyślnych, eliminując wpływ zewnętrznych modyfikacji. Alternatywnie zasugerowano użycie polecenia "control userpasswords2" i odznaczenie opcji wymuszającej logowanie. Wspomniano także program DoctorTweak XP 1.75, który umożliwia włączenie automatycznego logowania. W dalszej części dyskusji pojawił się problem z usunięciem kont użytkowników i sugestie dotyczące odzyskiwania profili poprzez tryb awaryjny, przywracanie systemu oraz kopiowanie danych z katalogów profili użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA