logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zablokować dostęp do Panelu sterowania i ustawień ekranu w Windows – programy

zonkil 09 Lis 2007 18:13 1278 7
REKLAMA
  • #1 4462970
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Możecie podac mi jakiś program który da mi możliwość zablokowanie np dostępu do Panu Sterowań właściwości ekranu? Dzięki
  • REKLAMA
  • #2 4462981
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    zalezy jaki masz system bo w xp jest mozliwosc blokowaniu uslug innym uzytkownikom komputera
  • REKLAMA
  • #3 4462994
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Tak mam system XP i dzieci grzebią po ustawieniach i psują system!
  • REKLAMA
  • #4 4463001
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4463054
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 4463081
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat blokowania dostępu do Panelu sterowania i ustawień ekranu w systemie Windows XP, zwłaszcza w wersji Home. W systemie XP Professional można wykorzystać narzędzia gpedit.msc, secpol.msc oraz zarządzać uprawnieniami kont użytkowników, aby ograniczyć dostęp do wybranych funkcji. Jednak w Windows XP Home brak jest zaawansowanych mechanizmów zabezpieczeń, co utrudnia blokowanie dostępu do Panelu sterowania. Proponowanym rozwiązaniem jest tworzenie kont użytkowników bez uprawnień administratora, co ogranicza możliwość samodzielnej instalacji programów i zmian systemowych przez dzieci. Dodatkowo zasugerowano modyfikację rejestru systemowego jako alternatywę, wskazując na stronę z narzędziem Group Policy Home Edition (http://www.j79zlr.com/gphome.php), które może pomóc w zarządzaniu politykami bezpieczeństwa w XP Home.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA