logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung CW-5012 - po chwili maksymalna jaskrawość i niebieski ekran, co sprawdzić?

upalny 01 Gru 2003 18:13 1348 3
REKLAMA
  • #1 421036
    upalny
    Poziom 11  
    Po właczeniu przez jakies pół minuty jest ok,a potem wskakuje max jaskrawość i niebieski.Luty poprawiłem,zasilacz dobry,trafo chyba dobre bo nie mam schematu.Co przegapiłem oprócz płytki kineskopu...jeszcze jedno,napiecie na wyj. wzm.wizji na B spada wtedy do 30 V.Dam d...za schemat! :roll:
    ostrzeżenie nr 1 <zdzich42>
  • REKLAMA
  • #2 421342
    mch
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    Dzięki nie trzeba.Odłącz katodę kineskopu ,działa B, sprawdź czy to nie kinol zwiera, albo iskrwnik na podstawce.To podstawa!
  • REKLAMA
  • #3 421371
    upalny
    Poziom 11  
    Dobra już nie będe,wiem że mam nie wyparzoną gębe!Acha,jak ściągne płytke z lufy to napiecia są extra i tak myśle że...nawet mnie nie straszcie bo to -mój- prywatny,legalny TV!A drugie,to gdzies Ty tam iskrownik wypatrzył?Ja nie widze,chyba że żle patrze :?
  • #4 428672
    szczepang
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    masz padnięty tor wzm. wizji B, ale dla pewności zamień go na podstawce z R lub G, acha iskrownik jest w podstawce i czasem on "zwiera" kolor
REKLAMA