logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie chłodzenia wodnego THERMALTAKE Big Water 735 do GA-945PL-S3

tomcio64 10 Lis 2007 21:41 3847 6
REKLAMA
  • #1 4467232
    tomcio64
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    drodzy koledzy mam oto taki problem. posiadam płytę główną GA-945PL-S3 i zakupiłem chłodzenie wodne do procka(THERMALTAKE Big Water 735 (CL-W0075)) intel pentium 3.00GHZ) i nie wiem co gdzie podłączyć tzn. nie wiem który kabelek gdzie podłączyć do płyty głównej .czy jak podłącze coś nie tak to mogę coś popsuć. Prosił bym o opis gdzie co trzeba podłączyć.( jeśli mozna ze zdjęciami jak ktoś posiada) proszę o pomoc :cry::cry::cry:
  • REKLAMA
  • #2 4467289
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Instrukcji nie bylo?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4467368
    gessiu
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    http://www.techworks.pl/artykul,131,26,1,Ther...g_Water_735_vs_Thermaltake_Big_Water_745.html

Tu masz opis co powinienes miec w komplecie, instrukcja 30 str powinna byc!

Mala sugestia, jezli masz instrukcje, i nie masz pojecia jak to zrobic, moze lepiej oddaj do zaprzyjaznionego serwisu. Zle podlaczenie, moze skonczyc sie niezaciekawie (boje sie myslec co by bylo jak bys przeoczyl jakis wezyk).
  • REKLAMA
  • #4 4468066
    tomcio64
    Poziom 10  
    jest ale tylko jak to poskładać. a jak podłączyć kabelki( od prądu) już nie ma.
    Gessiu wiem jak podłączyć wszystkie wężyki żeby nie było przecieków chodzi mi i to jak podłączyć przewody do prądy do płyty głównej
  • REKLAMA
  • #5 4468405
    gessiu
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    tomcio64 napisał:
    podłączyć przewody do prądy do płyty głównej

Zrob foto koncowki z jaka masz problem to pomozemy. Ale dziwne, raczej pradu nie bedziesz bral z plyty gl, rob foto i wklejaj.
  • #6 4468440
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 4469926
    tomcio64
    Poziom 10  
    ok dzięki wszystkim za pomoc dałem sobie radę

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz płyty głównej GA-945PL-S3 zakupił chłodzenie wodne THERMALTAKE Big Water 735 do procesora Intel Pentium 3.00 GHz i miał problem z podłączeniem przewodów zasilających chłodzenia do płyty głównej, gdyż instrukcja zawierała jedynie informacje o montażu elementów, a nie o okablowaniu. Wskazano, że podświetlenie bloku chłodzenia należy podłączyć do gniazda wentylatora (najlepiej CPU_FAN), natomiast zasilanie pompy i chłodnicy powinno być podłączone bezpośrednio do zasilacza poprzez wtyczkę Molex. Zwrócono uwagę, że nie ma możliwości zasilania pompy z płyty głównej i nieprawidłowe podłączenie może spowodować uszkodzenia. Po uzyskaniu tych wskazówek problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA