logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd ochrony systemu Windows 98 po instalacji i restarcie

opektomek 12 Lis 2007 14:06 915 3
REKLAMA
  • #1 4472855
    opektomek
    Poziom 10  
    Witam.Mam problem z uruchomieniem windowsa 98 po jego zainstalowaniu.Instalacja przebiegała w pożądku aż do momentu kiedy nastąpiło instalacyjne "ponowne uruchomienie komputera".Przed wejściem do win wyskakuje komunikat "błąd ochrony systemu windows,należy zrestartować komputer"Jeśli chce uruchomić go trubie awaryjnym to wyskakuje ze "system windows został zatrzymany,ponownie uruchom komputer"Przed instalacją dysk był formatowany a partycje usuwane i zakładane ponownie.Bardzo prosze o rade co z tym fantem zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 4472988
    lichtar
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Mi tak często wyskakuje w pracy, raz w tygodniu czyszczę w środku cały sprzęt, ale to z powodu warunków w jakich komputer się znajduje.
    Sprawdź pamięć, i wszystkie karty z osobna. Przedmuchaj gniazda pamięci i kart. Raz miałem taki przypadek, kiedy do karty graficznej zainstalowałem najnowsze sterowniki.
  • REKLAMA
  • #3 4473018
    bslaw
    Poziom 18  
    Ocena: 67
    Uruchom Windowska w trybie "krok po kroku" z rejestracją. Być może uda Ci się znaleźć ślad (fail) w pliku "bootlog.txt". Jeśli nie - wyczyść katalog "Windows" i przeinstaluj ponownie.
  • #4 4473353
    opektomek
    Poziom 10  
    Należało przeczyścić gniazdo pamięci i pamięć Ram.Dziękuje i pozdrawiam
REKLAMA