logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alpine CDE-9871R - blokujący się mechanizm CD, wyświetla error

TomPo 12 Lis 2007 19:40 2017 2
REKLAMA
  • #1 4474084
    TomPo
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam

Radyjko super grało do wczoraj. Podczas odtwarzania płytki nagle muzyka ucichła. Myślałem, ze zawiesiło sie radyjko. Wyłączyłem, włączyłem i dalej cisza. Radio odbiera bez problemu, po przełączeniu na CD nawet silnik nie drgnie i na wyświetlaczu pojawia sie "error". Po wciśnięciu klawisza wysunięcia płyty tez wyświetla sie "error".

Rozebrałem CD, wygląda że mechanizm sie blokuje. Po wyciągnięciu ręcznie płytki i po podłączeniu napięca słychać, że silnik rusza przez chwile i pojawia sie error. Już potem nie drgnie. Coś się blokuje.

Może spotkał sie ktoś z takim uszkodzeniem? Bardzo proszę o podpowiedz.

pozdrawiam
    Tomek
  • REKLAMA
  • #2 4774770
    Lukasz62
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Witam,

Wiele juz zrobiłem tych radyjek, alpine ma strasznie wadliwą konstrujcje mechanizmu CD zasza sie przestawi z zawiasów wypadnie albo jest taka sprężynka która wspomaga wysuwanie płyty i jak wypadnie radio powierze płyte ale juz jej nie odda i bedzie troche mechanizm głupiał. Zrób pare fotek mechanizmu z góry pod kątem i podeśli to postaram ci się pomuc.

Pozdrawiam.
  • #3 4964505
    TomPo
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam

Rozebrałem mechanizm, złożyłem i od tego czasu chodzi. Cos sie zablokowało w mechanizmie.

Temat zamykam.. dziękuje za pomoc
REKLAMA