logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-C2171K - wyłącza się samoistnie po kilku minutach.

Igliwiak 13 Lis 2007 15:24 1869 3
REKLAMA
  • #1 4476633
    Igliwiak
    Poziom 2  
    Mam problem z TV Sony model KV-C2171K, made in Spain. Jak w tytule, TV samoistnie wyłącza się, tzn. wskakuje w stan czuwania - przy czym czasokres po jakim to zjawisko następuje zmiejsza sie od kilkunastu minut, gdy po dłuższej przerwie tv zostanie włączony - do 2-3 min po godzinie pracy (gdy notorycznie wytrwale włącza się go ponownie jak tylko się wyłączy). Poza tym wszystko działa prawidłowo, nic się nadmiernie nie grzeje itp! NIE sygnalizuje żadnego błędu mruganiem diody! Czy ktoś ma jakieś sugestie bądź rady, co może być przyczyną i jak to naprawić? Bede niezmiernie wdzięczny za odpowiedź! Mam też drugie pytanie - jak w tym modelu wejść w menu serwisowe?

Dodam (o czym nie pisałem wcześniej bo to niemal standardowa procedura) że przelutownie punktów krytycznych i wymiana kondesatorów przetwornicy nie pomogły - nie wywołały też najmniejszych zmian w zachowaniu telewizora!

Przeniosłem z TV. [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • #2 4476872
    karol5608
    Poziom 28  
    Ocena: 319
    Dokładnie sprawdż i starannie prelutuj wszystkie podejrzane luty!! Jeśli to nie pomoże to wymiana elektrolitów w przetwornicy!! Zimne luty to typowa usterka w SONY !! Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4477124
    Igliwiak
    Poziom 2  
    karol5608 napisał:
    Dokładnie sprawdż i starannie prelutuj wszystkie podejrzane luty!! Jeśli to nie pomoże to wymiana elektrolitów w przetwornicy!! Zimne luty to typowa usterka w SONY !! Pozdrawiam

Dziękuję za odpowieź, jednak sugerowane działania przeprowadziłem już wcześniej, jeszcze zanim zamieściłem zapytanie! Oczywiście NIE przyniosły one żadnego efektu ani nie wywołały najmniejszej zmiany w zachowaniu telewizora i dlatego postanowiłem zasięgnać porady na tym portalu.
  • #4 4478039
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Po uzgodnieniach z autorem tematu - ponownie przeniosłem do TV.
REKLAMA