Mam problem z TV Sony model KV-C2171K, made in Spain. Jak w tytule, TV samoistnie wyłącza się, tzn. wskakuje w stan czuwania - przy czym czasokres po jakim to zjawisko następuje zmiejsza sie od kilkunastu minut, gdy po dłuższej przerwie tv zostanie włączony - do 2-3 min po godzinie pracy (gdy notorycznie wytrwale włącza się go ponownie jak tylko się wyłączy). Poza tym wszystko działa prawidłowo, nic się nadmiernie nie grzeje itp! NIE sygnalizuje żadnego błędu mruganiem diody! Czy ktoś ma jakieś sugestie bądź rady, co może być przyczyną i jak to naprawić? Bede niezmiernie wdzięczny za odpowiedź! Mam też drugie pytanie - jak w tym modelu wejść w menu serwisowe?
Dodam (o czym nie pisałem wcześniej bo to niemal standardowa procedura) że przelutownie punktów krytycznych i wymiana kondesatorów przetwornicy nie pomogły - nie wywołały też najmniejszych zmian w zachowaniu telewizora!
Przeniosłem z TV. [Mirek Z.]
Dodam (o czym nie pisałem wcześniej bo to niemal standardowa procedura) że przelutownie punktów krytycznych i wymiana kondesatorów przetwornicy nie pomogły - nie wywołały też najmniejszych zmian w zachowaniu telewizora!
Przeniosłem z TV. [Mirek Z.]