Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vygis -poszukuje manuala

haliszczanka 13 Nov 2007 19:07 2955 15
    haliszczanka
    Level 12  
    Witam
    Wlasnie stalam sie szczesliwa posiadaczka vygisa w boxie.Co prawda jeden przemily chlopak obiecla mi pomoc , niemniej fajnie byloby gdyby ktos podrzucil mi manuala do niego(o ile oczywisice takowy istanie(.Pozdrawiam i dziekuje
    komismaja
    VIP Meritorious for electroda.pl
    1. Pobierz prawie wszystkie pliki z menu po lewej stronie na stronie http://vygissupport.unlock.lv lub z supportu www.gsmok.pl (katalog VYGIS)
    2. Zainstaluj sterowniki do boxa z pliku: Vygis dongle driver (98 lub XP w zależności od systemu operacyjnego)
    3. Uruchom: Smart Card dongle ID reader z pliku ID_1_2SC.rar i wciśnij przycisk Read ID.
    4. Zczytany numer seryjny boxa wyślij emailem na adres lukasz.sygula(malpa)gsmok.pl i wtreści napisz od czego jest ten numer ID , kim jesteś i kiedy kupiłeś boxa. Po jakimś czasie otrzymasz od naszego administratora plik Reg000xxxx.dat, który będzie trzeba wgrać do katalogu razem z wypakowanymi programami do vygisa.
    5. mając plik reg i wcześniej pobrane programy możesz zacząć korzystać z boxa i masz pełen dostęp do supportu przez programy Vygisa.

To przykład jak zakupisz w gsm ok
  • Helpful post
    komismaja
    a jak z drugiej ręki to podstawa musisz miec pliki reg zeby wsio działało
    http://support.vygis.net/errors/error_loginfromsoftonly.php trzeba wejsc na ta stronę i ściagnąć odpwiedni suporter czyli jak masz do lg sciagasz ten http://support.vygis.net/downloads/LG_SUPPORTER.rar jesli alctel ten http://support.vygis.net/downloads/ALCATEL_SUPPORTER.rar itd wszystki sa po lewo
    nie wspominam juz o driverach :) tez tam sa gdyby cos
    poprzez te programy (supportery) wejdziesz na support gdzie sciagniesz soft a potem juz poprzez soft wchodzisz na support
    chyba proste nie ;)
    haliszczanka
    Level 12  
    Witam ponownie
    Nie mam pojecia co dalej zrobic:
    -pobralam ze strony vygissupport.unlock.lv nastepujace pliki: Vygis Dongle Drivers fo XP , Smart Card dongle ID reader,Vygis usb cable drivers oraz LG Supporter
    -zainstalowalam Drivers for XP , nastepnie podlaczylam Boxa , rozpakowalam ID Readera i zczytalam S-card numer
    -wyslalam go na maila mojemu sprzedawcy ktory odeslal mi plik rejestracyjny Reg00025169_LG
    - proba odpalenia LG Supportera zakonczyla sie wyskoczeniem komunikatu "protection card error'
    Po usunieciu wszytskiego i zainstalowaniu ponownie nawe ID Reader nie chce sie odpalic i wyskakuje ten sam komunikat.
    PANOWIE POMOZCIE nie wiem co robic.

Dodano po 38 [minuty]:

Probuje przeinstaowac juz 4 raz i nadal to samo....Czy ktos ma jakis pomysl?
    Pozdarwiam

Dodano po 3 [godziny] 23 [minuty]:

Udalo mi sie na stacjonarnym , nie wiem dlaczego nie chce na laptopie.Wiec moze teraz ktos mi podpowie jak sie poslugiwac powiedzmy przy obsludze LG?Mam akurat pod reka LG 3310 i chce zdjac simlocka i sflashowac .Jestesm na supporcie i co dalej?
    Pozdrwiam i z gory dziekuje
  • Helpful post
    komismaja
    wybierasz model z listy i dajesz conect telefon wyłączony róznie bywa raz power on raz nie trzeba cos ala samsung ;)
    nastepnie zakładka unlock i heja
    po smoku dajesz reset zreszta program sam pokazuje
    flash zakladka tez jest - ściagasz sobie pliki dajesz w bufor programu i również heja
    czekasz az skonczy i po zawodach
    wazne zeby w lg robic sobie backupy bo zawsze można wgrac gdyby cos nie tak:)
    Jestem bardzo ciekaw dlaczego ktos skasował moje posty z tego tematu ????????
    haliszczanka
    Level 12  
    Bardzo Ci dziekuje za pomoc ale gdybys jeszcze podpowiedzial jakie kable powinnam kupic do LG bo w zestawie sa tylko U8110, 7050 oraz 3xx.No i jak sie nazywaja programy do obslugi alcatela i Neca bo za zadne skarby nie moge ich znalezc na supporcie.
    Pozdrawiam i jeszce raz dziekuje
    komismaja
    zeby obsługiwac alcatele musisz miec reg do alcatela i z reguły do kazdego producenta jest reg
    sa dodatki które działaja na reg do lg itp
    wszystko znajdziesz na hostingu w dziale vygisa
    mozesz uzywac uniwersalnego boxa pod vygisem a jesli takiego nie masz to kable com
    haliszczanka
    Level 12  
    Ja sie zabije....Znowu to samo.Wczoraj wszystko bylo dobrze a dzsi podlaczylam na chwile Ns-Pro a nastepnie znowu w ten sam port Vygfisa i co???Protectiona Card error...Ile mozna to znosic?Co am zrobic?Pomozcie Panowie
    fingusio
    Conditionally unlocked
    NsPro jak i Vygis (tak samo SETool itp) sa robione na tym samym zabezpieczeniu i dlatego tak może Ci sie gryźć.

Chociaz dziwana sprawa bo ja mam wsio na jedym kompie pointalowane i hula.

Przeinstaluj NSPro zgodnie z instrukcja http://www.nsteam.org/drivertutorial.htm

i sprawdz wtedy podlaczajac Vygisa i NSPro.
    haliszczanka
    Level 12  
    Nic nie pomaga przeinstalowywanie ns pro niestety....Co to w ogole znaczy te protection card error lub czasami ...not found?Czym jest ta protection card i moze ktos jeszcze ma jakies pomysly??Pozdrawiam i dziekuje
    komismaja
    ten błąd oznacza ze program nie widzi karty lub błąd ze sterownikami

mały of kto raportował moją druga wypowiedz ze daje linki do craczonego programu przyznac sie !!!!
    fingusio
    Conditionally unlocked
    Zainstaluj na innym kompie tam gdzie nei masz NsPro i innych boxow co tez sa na karcie zabezpieczone, jak pojawi sie blad takze to cos karta uszkodzona i sprzet do reklamacji.
    haliszczanka
    Level 12  
    Zainstalowalam Vygisa na stacjonarnym i smiga jak nalezy.A na laptopie gdzie poinstalowane inne boxy jak widzicie nie chce.Co ja ma w takim razie poczac z tym problemem?Czy to juz nieodwracalne i ns pro bedzie sie "gryzc" z vygisem?Czy ma probowac do skutku?Pozdrawiam i dziekuje Wam wszytskim za odpowiedzi
    komismaja
    powiem tak ludzie wyzywali ze ust sie gryzie ze wszytskim ale ostatnio widze ze to nspro ma najwieksze problemy z innymi sprzetami takze albo dwa laptopy albo dwa kompy ;)
    fingusio
    Conditionally unlocked
    Niewiem co zrobic, to musi dzialac razem bo u mnie na tym samym usb Nspro, Jaf, SMTi, Martech, BB5BOX hula az milo.

Jedynym tera rozwiazaniem mysle ze reinstalacja systemu i na nowo wsio poinstalowac i powinno byc OK. Jednak to troche nie warte ...takze pracuj narazie tak, LG zadko sa takze duzego problemu nie bedzie.

@komismaja - ma problemy, np. sam sie wylacza, bledy wywala, ale nigdy z niczym nie gryzl mi sie, nawet jak mialem np NSPro i SEToola podlaczonego (oby dwa na tym samym zabezpieczeniu)
    haliszczanka
    Level 12  
    Dziekuje Wam bardzo chlopaki za pomoc i chyba niestety bede zmuszona pracowac na vygisie w domu.Szkoda , bo w tak malym miasteczku jak moje , gdzie klient z LG faktycznie przychodzi rzadko ciezko odyslac go do konkurencji , bo coraz rzadziej chca zostawiac telefony na drugi dzien.Chyba ze znajde miesjce na drugi komputer.Pozdrawiam