Z racji przesiadki na nowego 8800GT w niedalekiej przyszłości, chciałbym poradzić się Was czy zasilacz który obecnie posiadam i użytkuję wystarczy pod tą grafikę.
Konfig:
Płyta główna: Gigabyte GA-8I945P-G
Procesor: Pentium D 925 (2x3.0GHz)
Pamięć RAM: 4x512 Patriot DDR2 533MHz (podkręcone na 667)
Dysk twardy: Sata II 160GB
Karta dźwiękowa: Audigy 2
Karta graficzna: Saphire ATI Radeon X800GTO (256/256)
Zasilacz: Chieftec GPS-400AA-101A
Zasilacz w tym zestawie bardzo dobrze się sprawuje, wg mnie nie chodzi głośno tak jak niektórzy twierdzą, jestem z niego zadowolony. Jako że mój X800 już mi nie wystarcza, chciałbym go zmienić na np. Palita 8800GT (512MB). Poszukałem w necie trzochę i znalazłem podobne pytanie na jakimś forum, tylko że tam gość miał C2D zamiast PD, które mimo wszytko jest bardziej prądożerne (tzn. PD).
Tak więc czy ten Chieftec pociągnie ten zestaw z nowym 8800? Nie mam zamiaru nic podkręcać (ew. pamięć mogę wrócić na 533), grać kilka godzin dziennie. Chłodzenia dodatkowego zbytnio nie mam w budzie (tylko wentylator z tyłu obudowy).
Pytanie - wystarczy czy nie?
Konfig:
Płyta główna: Gigabyte GA-8I945P-G
Procesor: Pentium D 925 (2x3.0GHz)
Pamięć RAM: 4x512 Patriot DDR2 533MHz (podkręcone na 667)
Dysk twardy: Sata II 160GB
Karta dźwiękowa: Audigy 2
Karta graficzna: Saphire ATI Radeon X800GTO (256/256)
Zasilacz: Chieftec GPS-400AA-101A
Zasilacz w tym zestawie bardzo dobrze się sprawuje, wg mnie nie chodzi głośno tak jak niektórzy twierdzą, jestem z niego zadowolony. Jako że mój X800 już mi nie wystarcza, chciałbym go zmienić na np. Palita 8800GT (512MB). Poszukałem w necie trzochę i znalazłem podobne pytanie na jakimś forum, tylko że tam gość miał C2D zamiast PD, które mimo wszytko jest bardziej prądożerne (tzn. PD).
Tak więc czy ten Chieftec pociągnie ten zestaw z nowym 8800? Nie mam zamiaru nic podkręcać (ew. pamięć mogę wrócić na 533), grać kilka godzin dziennie. Chłodzenia dodatkowego zbytnio nie mam w budzie (tylko wentylator z tyłu obudowy).
Pytanie - wystarczy czy nie?